Workshop Kerst Textiel Collage

Workshop Kerst Textiel Collage

Wat wordt er met oude kersttruien, versleten kerst pyjama’s of half verbrande kerstsokken van de open haard gedaan? Deze kunnen tijdens de workshop Kerst Textiel Collage omgetoverd worden tot een prachtige kerst kunstwerk! Zo maken de leerlingen op een leuke manier kennis met recyclen, upcyling en het duurzaam omgaan met materialen.

Opbouw workshop Kerst Textiel Collage 

Allereerst start de workshop Kerst Textiel Collage met een introductie. De workshopdocent legt uit hoe men kleding maakt en wat er mee gebeurt als deze niet meer gedragen wordt. Het door de leerlingen verzamelde textiel wordt hergebruikt. Afhankelijk van de doelgroep maken de leerlingen meerdere kleine kerst kunstwerken of een klassikaal kerst kunstwerk. Het resultaat? Een indrukwekkend duurzaam kerst kunstwerk dat in het klaslokaal of bijvoorbeeld op de gang in school opgehangen kan worden!

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Er wordt inzicht verkregen in het belang van hergebruik.
  • Leerlingen leren de relevantie van recycling en hergebruiken oude kleding in een kleurrijke collage.
  • Leerlingen vergroten hun gevoel voor kleur en vorm.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal dient een smart- of digibord aanwezig te zijn. Verder regelt de school ingezameld textiel (oude kleding, theedoeken etc.), scharen en potloden en een afdekzeil tegen lijmvlekken. De leerlingen dragen bij voorkeur oude kleding en schoenen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Kerst Textiel Collage