Show menu

Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweek 2017

In 2017 is het thema van de kinderboekenweek Griezelen, onder het motto “Gruwelijk Eng!”. Een super spannende week waarin kinderen helemaal zijn opgegaan in griezelige boeken. Elk kind heeft een andere ervaring bij het lezen van een griezelig boek, want wat een kind eng vindt verschilt immers per kind. De verbeelding neemt zijn vrije loop en heeft het vermogen om angsten te bedwingen en de grenzen op te zoeken van de fantasie. 

Kinderboekenweek met Grote Broer in 2017

Grote Broer heeft tijdens de kinderboekenweek in 2017 weer succesvolle workshops ontwikkeld en gegeven op basisscholen door het hele land. Wij hebben een week lang gegriezeld met leerlingen, maar met name vooral gecreëerd. De workshops zijn gebaseerd op workshops in ons reguliere aanbod. Onze kennis en ervaring binnen deze kunstdisciplines is dus rijk. Voor de kinderboekenweek in 2017 hebben wij deze workshops geheel in het thema griezelen gegoten. De enge verbeeldingen die de leerlingen bij de boeken hadden gefantaseerd waren een goudmijn voor het creëren van prachtige fysieke beelden, geluiden, objecten, noem maar op! 

Kinderboekenweek 2017 met groep 1 & 2

Voor de leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben wij de workshops Upcycling en Geluidenspel ontwikkeld. De workshop Upcycling is een workshop waarin leerlingen van plastic afval allerlei kunstwerken maken. Tijdens de kinderboekenweek in 2017 hebben de leerlingen van de groepen 1 en 2 van plastic afval een personage gemaakt die in hun verbeelding is langsgekomen bij het lezen van een van de thematitels van dat jaar. Tijdens de workshop Geluidenspel leren de leerlingen spannende geluiden te maken die voorkwamen in het boek dat ze hadden gelezen. Een speelse manier om kennis te maken met muziek en hun fantasie tot leven te roepen. 

Kinderboekenweek 2017 met groep 3 & 4

Met de groepen 3 en 4 zijn wij aan de slag gegaan met de workshops  3D Printer Pen en Tovertheater. De leerlingen maakten objecten en personages uit het boek dat ze hadden gelezen met een 3D printer pen. Skeletten, een griezelige bakkerij, noem maar op! In het Tovertheater beelden leerlingen hun fantasieën uit in een mini voorstelling van het verhaal dat ze hadden gelezen. Want wat gebeurde er allemaal in het boek en hoe presenteer je dat op een podium? De leerlingen leren het proces van verhaal naar theatervoorstelling. 

Kinderboekenweek 2017 met groep 5 & 6

De leerlingen van deze groepen hebben geleerd te vechten als echte piraten tijdens de workshop Moviefighting, maar natuurlijk wel zonder elkaar echt te raken. En hoe zagen de personages uit de boeken er eigenlijk uit? Dat lieten de leerlingen zien tijdens de workshop Monstergrime. 

Kinderboekenweek 2017 met groep 7 & 8

In de workshop Karaktergrime maakten de leerlingen van deze groepen zich onherkenbaar griezelig. Hoe zagen die personages er in hun verbeelding uit? Tijdens de workshop Griezel Geluidseffecten hebben leerlingen de ervaring met het boek nog spannender gemaakt door geluidseffecten te maken bij het verhaal. Kortom, een spannend jaar met spannende workshops!

Kinderboekenweek workshops 2017