Show menu

Kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek 2018

Het thema vriendschap kleurde in 2018 de kinderboekenweek onder het motto “Kom erbij!”. Vriendschappen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en waardevol voor de rest van je leven. Verbinding voelen met elkaar maakt het leven een stuk mooier en iedereen hoort erbij! Maar hoe maak je en behoud je vrienden? Grote Broer hielp een handje mee met onze creatieve kunst workshops!

Kinderboekenweek met Grote Broer in 2018 

2018 was weer een jaar van geslaagde workshops van Grote Broer voor de kinderboekenweek. Wij hebben de leukste workshops ontwikkeld voor bij het thema vriendschap. Alle workshops die wij ontwikkelen voor de kinderboekenweek hebben een basis in onze reguliere aanbod van workshops. Wij hebben dus alles in huis om leerzame en verdiepende workshops te ontwikkelen voor de kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2018 met de groepen 1 & 2

Met de groepen 1 en 2 zijn wij aan de slag gegaan met de workshops Filosoferen met kleuters en Schaduwspel. Tijdens de workshop Filosoferen met Kleuters zijn wij samen met de kleuters op ontdekkingstocht gegaan in hun eigen hoofd. Vragen als ‘Wat is een vriend?’, ‘Waar vind je een vriend?’ en ‘Hoe weet je dat een vriend een vriend is?’ kwamen voorbij. En wat wisten ze al veel! De workshop Schaduwspel is ontwikkeld aan de hand van ons reguliere workshop Schimmenspel. De kleuters leerden hoe ze met behulp van schaduweffecten het verhaal in het boek dat ze hadden gelezen kunnen uitbeelden. Superspannend!

Kinderboekenweek 2018 met de groepen 3 & 4

Met groep 3 en 4 zijn we aan de slag gegaan met de workshop Stop Motion. De leerlingen hebben een andere afloop van het verhaal in hun boek bedacht en tot leven gebracht door middel van het maken van een eigen stop motion filmpje. De figuren, het decor én het filmpje werden door de leerlingen zelf gecreëerd! Tijdens de workshop Upcycling hebben de leerlingen van plastic een nieuw vriendje gemaakt voor het personage uit hun boek.

Kinderboekenweek 2018 met de groepen 5 & 6

De leerlingen van groep 5 en 6 zijn tijdens de workshop Vriendschapsjournaal aan de slag gegaan met de vraag ‘Hoe belangrijk is het om een vriend te hebben?’ Ze hebben scenes leren maken over de betekenis van vriendschap. De verbeelding van de personages in de boeken die de leerlingen hebben gelezen kwamen tot leven tijdens de workshop Cartoon Tekenen, waar de leerlingen een grappige cartoon hebben gemaakt van hun denkbeeldige vriend. 

Kinderboekenweek 2018 met de groepen 7 & 8

Groep 7 en 8 hebben een vlog leren maken aan de hand van de boeken die ze hebben gelezen tijdens de workshop VloggenTijdens de workshop Filosoferen zijn de leerlingen de diepte ingegaan met het thema vriendschap. Ze leerden spelenderwijs met de basis van filosoferen nadenken over hoe zij denken over vriendschap. 

 

Kinderboekenweek workshops 2018