Show menu

Kinderboekenweek 2019

Kinderboekenweek 2019

Het thema voor de kinderboekenweek in 2019 was Voertuigen onder het motto “Reis Mee!”. Een avontuurlijk thema die de fantasie op volle toeren laat draaien. Je hebt verschillende reizen. We kunnen reizen naar een ver land op de wereld of juist reizen door het verleden.  Waar gaan we naar toe reizen en hoe? Gaan we naar een ver en zonnig land met het vliegtuig? Of pakken we het groots aan en reizen we de ruimte in met een wonderlijk ruimtevaartuig?!

Kinderboekenweek met Grote Broer in 2019

Grote Broer heeft een avontuurlijk jaar beleefd met vele succesvolle workshops tijdens de kinderboekenweek in 2019. Ieder jaar weer zijn wij weer druk bezig met het ontwikkelen van leerzame, creatieve en leuke workshops voor de kinderboekenweek gebaseerd op ons regulier aanbod van workshops. En ook dit jaar was het een groot succes!

Workshops voor groep 1 & 2 tijdens de kinderboekenweek 2019

De kleuters konden zich verwonderen tijdens de workshop Wonder wiel van Noach. Ze kleurden de dieren uit hun boek in, plakten ze in de trommel en zagen hun dieren tot leven komen. Tijdens de workshop Fantasietheater maakten de kleuters een droomreis met behulp van hun verbeeldingskracht. 

Workshops voor groep 3 & 4 tijdens de kinderboekenweek 2019

De leerlingen van groep 3 en 4 maakten een heus drakenvoertuig tijdens de workshop Hydraulisch Fantasievoertuig. In hun boek hadden ze er al over gelezen maar nu werd het echt! Hoe is het om een echte piraat te zijn? De leerlingen van groep 3 en 4 ontdekten dit tijdens de workshop Piratentheater. Enteren, hozen en zeilen strijken, het kwam allemaal voorbij. 

Workshops voor groep 5 & 6 tijdens de kinderboekenweek 2019

Tijdens de workshops Luchtfotografie leren leerlingen van groep 5 en 6 een foto te maken vanuit de lucht. Hoe ziet hun school eruit vanuit de lucht in een spannend luchtvoertuig? Ze kregen een glimps, door met heliumballonnen een camera omhoog te laten gaan. Een reis gaat niet altijd vlekkeloos, maar dat kan super grappig zijn! De leerlingen van groep 5 en 6 maakten tijdens de workshop Stop Motion een animatiefilm over hun eigen fantasiereis, waarin vanalles op hilarische wijze mis ging. 

Workshops voor groep 7 & 8 tijdens de kinderboekenweek 2019

Een wereldreis heeft veel avonturen in zich. De leerlingen van groep 7 en 8 maakten tijdens de workshop Tech Poster een interactieve wereldkaart waarin ze de belevenissen uit hun fantasie weergeven. Techniek, kunst en fantasie in één. Verslaggevers maken ook verre reizen en doen verslag van wat ze zien en meemaken. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben tijdens de workshop Reisjournaal een vlog gemaakt van een denkbeeldige reis in een zelf uitgekozen land. Ze vertelden over de avonturen die ze daar beleefden en wat de lokale bijzonderheden zijn.

Kinderboekenweek workshops 2019