Show menu

Kinderboekenweek thema 2020

Kinderboekenweek 2020 

Het thema van de kinderboekenweek in 2020 is Geschiedenis, onder het motto ‘En Toen?’. Wij gaan dit jaar een reis maken door het verleden en ontdekken van alles tijdens deze tocht. Boeken staan vol met verhalen uit het verleden en tijdens het lezen van boeken ben je voor even in die tijd. De verbeelding neemt je mee op reis door een eigen gemaakte film en het boek fungeert als je tijdmachine. Een fantastisch thema om de creativiteit op los te laten. Bij Grote Broer gaan wij weer aan de slag met unieke en waardevolle workshops ontwikkelen voor de kinderboekenweek in 2020. En met een thema zoals geschiedenis gaat dat meer dan goed lukken. Bekijk onze gave workshops hier!

Workshops met het thema geschiedenis

Grote Broer ontwikkeld ieder jaar weer workshops voor de kinderboekenweek rondom het thema van de kinderboekenweek. Ons doel is om er een unieke, leerzame en verdiepende kinderboekenweek van te maken. En niet te vergeten, een creatieve kinderboekenweek! 

Het Kinderboekenweek thema 2020 is daarbij ons uitgangspunt. De leerlingen lezen de thematitels en tijdens de kinderboekenweek gaan wij aan de slag tijdens onze verdiepende workshops. Het thema van dit jaar geeft oneindige mogelijkheden om mooie workshops te kunnen ontwikkelen. Wij gaan het verleden samen met de leerlingen voor even terugbrengen naar het heden door middel van allerlei kunstdisciplines. De leerlingen maken kennis met verschillende kunstdisciplines en leren hoe ze aan de hand van hun eigen unieke fantasie, kunnen creëren. Het verleden wordt zo voor even weer tastbaar.

Kinderboekenweek ‘En Toen?’

Kinderen gaan helemaal op in een verhaal wanneer ze een boek lezen. Ze beleven het verhaal alsof ze er zelf zijn. De geschiedenis is niet altijd rooskleurig en de verhalen zijn dat ook niet altijd. Er komen dus heel wat gevoelens naar boven tijdens het lezen. Het is spannend en soms ook moeilijk begrijpen dat sommige nare gebeurtenissen zich hebben voorgedaan. Tijdens onze kinderboekenweek workshops gaan leerlingen aan de slag met de beelden die ze hebben gevormd in hun fantasie. We gaan dieper in op het thema en proberen op deze manier de geschiedenis beter te begrijpen. Kunst maken is immers een prachtige manier om je te uiten en de geschiedenis weer te geven. Wij geven de leerlingen een vorm om hun verhaal te vertellen door te maken. En het is ook nog eens leuk om te doen!

Workshops kinderboekenweek thema 2020

Wil je er een onvergetelijke en verdiepende kinderboekenweek van maken in 2020 voor jouw leerlingen? Dan kan dat met onze workshops voor de kinderboekenweek! Wij ontwikkelen acht workshops rondom het kinderboekenweek thema 2020 ‘En toen? Over geschiedenis’, twee voor elke combigroep. Op elk niveau ontwikkelen wij unieke workshops waar de leerlingen ontzettend veel van leren en ook heel veel plezier aan beleven. Een prachtige invulling van de kinderboekenweek in 2020! 

kinderboekenweek thema 2020