Show menu

Kinderboekenweek activiteiten

Leesvaardigheid stimuleren met een Kinderboekenweek activiteit

De Kinderboekenweek is jaarlijks een goed moment om lezen, taal en boeken onder de aandacht van leerlingen te brengen. Daarmee geef je een impuls aan het bevorderen van de leesvaardigheid, zowel technisch als begrijpend. Ook laat je zien aan leerlingen dat lezen leuk én ontspannend is. Het prikkelt de fantasie, vergroot het inlevingsvermogen en neemt je mee naar andere werelden. Daarnaast is het aandacht schenken aan leesvaardigheid in deze tijden helaas geen overbodige luxe. Door corona hebben veel leerlingen een achterstand opgelopen in begrijpend lezen, zoals blijkt uit onderzoek. Nog eens een extra reden voor het organiseren van een Kinderboekenweek activiteit bij jouw op school. Als Grote Broer ontwikkelen we ieder jaar weer unieke workshops speciaal voor de Kinderboekenweek. Lezen leuk en aantrekkelijk maken en leerlingen uitnodigen om boeken te ontdekken waar zij plezier aan beleven, is wat we nastreven met een Kinderboekenweek activiteit. 

Alle leesniveaus en leeftijden komen aan bod

Voor leerlingen hebben we passende workshops ontwikkeld als Kinderboekenweek activiteiten. Iedere groep heeft een ander leesniveau en onze workshops spelen daarop in. Elke leeftijdsgroep komt daarmee goed aan bod. De fantasie van de leerlingen vormt een rijke fundering voor onze workshops. Wij vinden het belangrijk om die optimaal te benutten. Dit doen we door onze workshops op maat te maken voor alle groepen.

Workshops die aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek activiteiten die we jaarlijks voor basisscholen ontwikkelen, sluiten aan op het jaarthema. Het gaat om acht op maat gesneden activiteiten. In de basis zijn dit workshops die wij in ons regulier workshopaanbod hebben. We maken er een Kinderboekenweek activiteit door de workshops te vertalen naar het thema. De organisatoren van de Kinderboekenweek selecteren per combigroep een lijstje met thematitels. Deze titels passen bij het niveau van lezen en begrijpend lezen van de combigroepen. Voor elke combigroep zijn er twee workshops en bij elke combigroep komen dezelfde kunstdisciplines terug. De aanpak voor de jongsten is dus anders dan die voor de oudsten. Voor alle leerlingen is het doel om hun verbeelding met een Kinderboekenweek activiteit te prikkelen en dat met behulp van boeken! Goed om te weten: leerlingen gaan niet alleen samen lezen maar ook samen creatief aan de slag. Zo leveren activiteiten in de Kinderboekenweek ook kunstzinnige creaties op!

Wat heb je nodig voor het organiseren van een Kinderboekenweek activiteit?

We gaan met je in gesprek over de behoeftes van jouw leerlingen en de school. Aan welke leesvaardigheden of leerdoelen wil je specifiek werken? Welke Kinderboekenweek activiteiten passen daar goed bij? Vervolgens gaan wij aan de slag met de organisatie. In de voorbereiding op een Kinderboekenweek activiteit kun je altijd bij ons terecht met vragen. We staan voor je klaar om er samen een geslaagde Kinderboekenweek van te maken. 

kinderboekenweek activiteiten