Show menu

Kinderboekenweek thema 2022

Kinderboekenweek 2022

Het thema van de kinderboekenweek in 2022 Gi-Ga-Groen! Ge je met ons mee de natuur in? Samen bekijken we de moestuintjes, natuurgebieden, jungles en bossen die voorkomen in de kern titels van dit jaar! De boeken zijn gevuld met verhalen rondom de natuur om ons heen: in alle soorten en maten. Net zoals elk jaar dachten we bij Grote Broer goed na over hoe we dit mooie thema konden verwerken in leuke workshops voor de basisschool. En dat is gelukt! Bekijk onze uiteenlopende workshops – van theater tot aan grimeren – hier!

Gi-Ga-Groen workshops

Het doel van Grote Broer is de Kinderboekenweek uitbreiden met activiteiten die perfect aansluiten bij het thema, maar toch net een andere invalshoek bieden. De kerntitels van de Kinderboekenweek zijn ons startpunt, daarop borduren wij voort met onze expertise.

Ook dit jaar was het thema weer enorm inspirerend. Vol inspiratie ontwikkelden we 8 verschillende workshops voor alle jaarlagen van de basisschool. Samen met de leerkrachten en leerlingen duiken we de natuur in en bekijken we de boeken vanuit een nieuwe creatieve hoek, zoals beeldende kunst. Op deze manier draait de Kinderboekenweek niet meer alleen om lezen en boeken, maar ook om andere kunstdisciplines. Leerlingen leren hoeveel inspiratie één boek of onderwerp biedt en gaan vervolgens met hun eigen fantasie aan de slag tijdens onze workshops.

De natuur in met Grote Broer en KBW!

Het leuke aan lezen is dat je helemaal op kunt gaan in de wereld van het boek. Met Grote Broer vergroten we die wereld graag tot in de workshops. Voor elke combinatieklas hebben we 2 workshops. Maak zelf natuurverf met groep 1/2 of kom in beweging en dans net zoals de dieren in het bos tijdens een natuur kleuterdans workshop! Voor groep 3/4 hebben we ook twee mooie workshops ontwikkeld geïnspireerd door de kerntitels. Namelijk, de spannende bos schimmen workshop en de energieke natuurdans workshop!

Voor de oudere leerlingen zijn er ook uitdagingende activiteiten, zoals camouflage grime voor groep 5/6 geïnspireerd door het grote reptielen boek, of de technische workshop fantasiedier robot maken. Deze workshops prikkelen de fantasie en creativiteit van de leerlingen en zijn gegarandeerd een succes. Voor de oudste van de school, groep 7 en 8 hebben we de workshop jungle grime – wie weet zich het beste te verschuilen achter groentinten? – en de theater workshop spannende schaduweffecten. Kortom, iets moois voor iedereen! Ga jij ook met Grote Broer de Kinderboekenweek verdiepen?