Show menu

Kinderboekenweek thema

De kinderboekenweek 

De kinderboekenweek heeft ieder jaar weer een ander thema en motto. De hele week staat in het teken van dit thema. Tijdens de kinderboekenweek worden er allerlei activiteiten georganiseerd in aansluiting op het thema van de kinderboekenweek en de kerntitels. Grote Broer specialiseert zich in het organiseren van hoogwaardige kunst workshops op basisscholen. Speciaal voor de kinderboekenweek ontwikkelen wij ieder jaar weer 8 workshops rondom het thema!

Het kinderboekenweek thema en Grote Broer

Het is ieder jaar weer spannend wat het thema gaat worden. Wij staan te popelen om weer fantastische workshops te ontwikkelen rondom het thema. Zodra het thema bekend is gemaakt in het voorjaar gaan wij meteen aan de slag met de ontwikkeling van unieke en verdiepende workshops die de kinderboekenweek nog leuker en leerzamer maken. Alle workshops hebben onze reguliere workshops als basis. Wij maken een zorgvuldige selectie van enkele workshops die wij in het thema gieten. Alle kennis en ervaring is in huis om er rijke en waardevolle workshops van te maken die nauw aansluiten op het thema en de boeken die worden gelezen. We nemen onderdelen van het thema en zorgen er zo voor dat leerlingen zich gaan verdiepen in het thema en zoveel mogelijk uit de kinderboekenweek halen. 

Van fantasie naar realiteit

Met onze workshops kunnen de leerlingen de fantasieën die ze zich hebben verbeeld tijdens het lezen tot leven brengen. Zo maken ze bijvoorbeeld tijdens de workshop Upcycling een vriendje van plastic voor een personage uit hun boek bij het thema ‘vriendschap’. Of de leerlingen maken een animatiefilm tijdens de workshop Stop motion van hun eigen fantasiereis bij het thema ‘ Voertuigen- Reis mee!’. Onze workshops geven de leerlingen de mogelijkheid om zich op speelse wijze te verdiepen in het thema van de kinderboekenweek. We doen een beroep op hun oneindige verbeeldingskracht en creativiteit en de leerlingen leren deze eigenschappen van henzelf ontdekken. Je kunt zoveel met een boek!

Thema workshops voor alle groepen

Grote Broer ontwikkeld speciaal voor de kinderboekenweek voor elke combigroep andere workshops. Het niveau komt zo voor elke groep leerlingen goed uit de voeten en blijven de leerlingen uitgedaagd. Leerlingen van groep 7 bijvoorbeeld zullen al heel wat meer weten over een thema dan de kleuters. Het is dan erg belangrijk dat de workshops die zij gaan volgen nauw aansluiten op hun kennis van het thema en hun ervaring met het thema. Een leerling van groep 8 heeft immers heel wat ervaring met vriendschappen bij een thema zoals Vriendschap. Tijdens de workshop Filosoferen gaan de leerlingen van groep 7 & 8 bijvoorbeeld spelenderwijs nadenken over vriendschap. Grote Broer verzorgd een unieke invulling van de kinderboekenweek voor alle leerlingen! 

kinderboekenweek thema