Show menu

Kinderboekenweek thema

Aansluiten op thema Kinderboekenweek: er is veel mogelijk

De Kinderboekenweek heeft ieder jaar weer een ander thema en motto. De hele week staat in het teken van dit thema. Tijdens de Kinderboekenweek bieden we volop activiteiten in aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek en de kerntitels. Bekijk de KBW workshops van dit jaar hier. Grote Broer specialiseert zich in het organiseren van hoogwaardige creatieve workshops op school. Ieder jaar ontwikkelen we acht verrassende en verdiepende workshops rondom het thema van de Kinderboekenweek! Daarmee geven we een extra impuls aan het bevorderen van de leesvaardigheden van leerlingen. Zowel technisch als begrijpend. Zoek je naar geschikte activiteiten waarmee je het jaarthema kunt benadrukken? Wil je kortom voor jouw leerlingen ook méér uit de Kinderboekenweek halen? En wil je je leerlingen aanzetten tot lezen en het gebruiken van hun fantasie en creativiteit? Grote Broer denkt met je mee en kan de activiteiten rond het thema van de Kinderboekenweek voor je organiseren. 

Hoe Grote Broer zich voorbereidt op de Kinderboekenweek

Het is ieder jaar weer spannend: wat is het thema van de Kinderboekenweek? Zodra dit bekend is gemaakt in het voorjaar gaan wij van start. We ontwikkelen unieke en diepgaande workshops waarmee je de Kinderboekenweek op jouw school nog leuker en leerzamer maakt. Alle workshops hebben onze reguliere workshops als basis. Wij maken een zorgvuldige selectie van enkele workshops. Die laten we goed aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek en de boeken die centraal staan. We hebben alle expertise en ervaring in huis om er waardevolle workshops van te maken! Met de workshops kunnen leerlingen hun verbeelden tot leven brengen. Wat hebben zij voor ogen gehad bij het lezen van een boek? Zo kunnen ze bijvoorbeeld tijdens de workshop Upcycling iets creëren dat te maken heeft met het thema. Leerlingen verdiepen zich op speelse wijze in het thema van de Kinderboekenweek. 

Thema Kinderboekenweek vertalen we naar alle groepen

Grote Broer ontwikkelt rond het thema van de Kinderboekenweek elk jaar andere workshops voor elke combigroep. Elke groep leerlingen gaat aan de slag op het eigen niveau. Ook houden we de leerlingen hiermee uitgedaagd en gemotiveerd. Oudere leerlingen zullen al heel wat meer weten over een thema dan de kleuters. De workshops sluiten daarom nauw aan op de kennis en ervaring van leerlingen met het thema van de Kinderboekenweek. Neem het thema ‘vriendschap’ als voorbeeld. Leerlingen uit groep 8 hebben hier al meer ervaring mee opgedaan. Ze kijken anders tegen dit thema aan dan leerlingen uit groep 4. Tijdens de workshop Filosoferen denken de leerlingen uit groep 7/8 bijvoorbeeld spelenderwijs na over vriendschap. Wat is dat eigenlijk? Waar merk je aan dat je vrienden bent? Zo vertalen we het thema van de Kinderboekenweek naar de diverse workshops. Grote Broer geeft voor alle leerlingen een unieke draai aan de Kinderboekenweek.  

Meer weten over het thema van de Kinderboekenweek? Bekijk dan de officiële website van de KBW!

kinderboekenweek thema