Show menu

Kinderboekenweek workshops


Workshops Kinderboekenweek: stimuleren van leesvaardigheid en creativiteit

Lekker helemaal opgaan in een verhaal: dat is wat we doen als we een goed boek lezen. De jaarlijkse Kinderboekenweek stimuleert en bevordert het lezen onder kinderen. Lezen is leerzaam en prikkelt de fantasie. De verbeeldingskracht krijgt alle ruimte om je mee te nemen en volledig te laten opgaan in een andere wereld. Grote Broer gaat daar nog een stukje verder mee en laat kinderen hun fantasie op verschillende creatieve manieren ontdekken. Hoe? Met onze speciaal ontwikkelde workshops voor de Kinderboekenweek! Ieder jaar weer maken wij een selectie van workshops rondom het thema. Dat doen wij voor iedere combigroep. Wil je workshops in de Kinderboekenweek organiseren op jouw school en ben je benieuwd wat daarvoor nodig is? Neem contact op met Grote Broer om de mogelijkheden door te spreken. We denken graag met je mee en nemen de organisatie uit handen.

Opzet van de workshops: voor iedere combigroep wat wils

Leerlingen op de basisschool ontwikkelen zich snel. Elke groep heeft zijn eigen niveau. De kerntitels van de Kinderboekenweek hebben dan ook hun eigen leeftijdscategorie. Ze sluiten daarmee aan op het niveau van lezen en begrijpend lezen van de diverse combigroepen. Ook bij Grote Broer ontwikkelen wij onze workshops voor de Kinderboekenweek voor elk niveau. Van de jongsten tot de oudsten: wij kijken naar wat de leerlingen per combigroep gaan lezen. Deze kennis nemen we mee bij het ontwikkelen van de specifieke workshops voor de Kinderboekenweek. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alle leerlingen een uitdagende, leerzame en passende workshop volgen. De kleuters hebben een andere beleving van een thema dan een leerling uit groep acht bijvoorbeeld. Grote Broer maakt voor iedere combigroep workshops die perfect aansluiten op hun niveau en toch uitdagend zijn. Per combigroep kun je kiezen uit twee workshops. Daar zit voor alle groepen zeker iets bij!

Boeken als inspiratiebron voor workshops Kinderboekenweek

Boeken zijn een onuitputtelijk bron van inspiratie voor het creëren van allerlei vormen van kunst. Dat willen wij met onze workshops voor de Kinderboekenweek stimuleren. De kinderlijke fantasie is een rijke voedingsbodem voor creativiteit. Wij stimuleren de creativiteit bij leerlingen tijdens onze workshops. Leerlingen ontdekken wat ze allemaal kunnen doen met die verbeeldingskracht. Het is belangrijk dat dit op hun eigen niveau gebeurt. Daardoor vormen de workshops een prachtige en uitdagende aanvulling op het lezen van de boeken. Kleuters leren bijvoorbeeld hoe je de personages uit de boeken kunt uitbeelden tijdens een workshop Schaduwspel. Met groep 3/4 brengen we de personages tot leven tijdens de workshop 3D Printer Pen. Met groep 7/8 pakken we het weer anders aan. Daarmee maken we bijvoorbeeld een reis door de fantasie tijdens de workshop Reisjournaal. Elke leerling beleeft een bijzonder leerzame en creatieve Kinderboekenweek met de workshops van Grote Broer.

kinderboekenweek workshops