Show menu

Kinderboekenweek workshops


De Kinderboekenweek workshops

Lekker helemaal opgaan in een verhaal is wat we doen wanneer we een goed boek lezen. De kinderboekenweek is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt om de leesbevordering van kinderen te stimuleren. Lezen is leerzaam en prikkelt de fantasie. De verbeeldingskracht krijgt alle ruimte om je mee te nemen en volledig te laten opgaan in een verhaal. Grote Broer gaat daar nog een stukje verder mee en laat kinderen hun fantasie op verschillende creatieve manieren ontdekken met onze speciaal ontwikkelde kunst workshops voor de kinderboekenweek. Ieder jaar weer maken wij een selectie van workshops rondom het kinderboekenweek thema. En dat doen wij voor iedere combigroep!

Passende workshops tijdens de kinderboekenweek

Leerlingen op de basisschool ontwikkelen zich snel en elke groep heeft een totaal ander niveau dan de andere. De boeken die er gelezen worden verschillen dan ook aanzienlijk per leeftijdscategorie. De organisatoren van de kinderboekenweek selecteren per combigroep een lijstje met thematitels die aansluiten op hun niveau van lezen en begrijpend lezen. 

Ook bij Grote Broer ontwikkelen wij onze workshops voor elk niveau. Wij kijken naar wat de leerlingen per combigroep gaan lezen en houden deze kennis in ons achterhoofd bij het ontwikkelen van de workshops. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alle leerlingen in iedere combigroep een uitdagende, leerzame en passende workshop volgen. 

Workshops voor iedere combigroep in de kinderboekenweek

Tijdens onze workshops gaan de leerlingen zich verdiepen in het thema en de boeken van de kinderboekenweek. De kleuters zullen aanzienlijk minder kennis hebben van een thema dan een leerling uit groep acht bijvoorbeeld. Hun leesvaardigheid is dan ook nog niet ontwikkeld. Grote Broer ontwikkeld speciaal voor iedere combigroep workshops die perfect aansluiten op hun niveau maar nog wel uitdagend blijven. Per combigroep is er keuze uit twee workshops. Voor ieder wat wils!

Boeken als inspiratiebron tijdens de kinderboekenweek 

Boeken zijn een onuitputtelijk bron van inspiratie voor het creëren van allerlei vormen van kunst. Dat proberen wij met onze workshops voor de kinderboekenweek te stimuleren. De kinderlijke fantasie is een rijke voedingsbodem voor hun creativiteit. Wij stimuleren de creativiteit bij leerlingen tijdens onze workshops en laten zien wat ze allemaal kunnen doen met die verbeeldingskracht. Het is belangrijk dat dit op hun eigen niveau gebeurt waardoor de workshops een prachtige en uitdagende aanvulling zijn op het lezen van de boeken. 

Kleuters gaan we bijvoorbeeld leren hoe je de personages uit de boeken kunt uitbeelden tijdens een workshop Schaduwspel. Met groep 3 & 4 gaan we aan de slag met een 3D printer pen om de personages tot leven te brengen tijdens de workshop 3D Printer Pen. Maar met groep 7 & 8 pakken we het anders aan. Daar maken we een reis door de fantasie tijdens de workshop Reisjournaal. Elke leerling beleeft een bijzonder leerzame en creatieve kinderboekenweek met de workshops van Grote Broer.

kinderboekenweek workshops