Show menu

Kunsteducatie op de basisschool

Kunsteducatie op de basisschool

Ontdek de diversiteit aan workshops bij Grote Broer in de kunstdisciplines: dans, theater, muziek, beeldende kunst, circus en digitale media. Geef je leerlingen de kans om te stralen met onze actieve workshops. Bekijk hieronder ons overzicht van workshops en maak je keuze!
Je gekozen filters Filters wissen
64 Workshops geselecteerd

Weet je al wat je wil? 

Meer informatie of even sparren over de mogelijkheden?

“Alle ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten en kinderen hebben een geweldig optreden gemaakt en gezien. Vooral de kinderen hebben genoten van deze dag.”

De Regenboog – Hoensbroek

“ De organisatie en de docenten zijn zeer professioneel. Dit is super fijn.” 

OBS Ijplein – Amsterdam

“Wij hebben gisteren zeer geslaagde workshoprondes gehad. De docent was heel rustig en duidelijk in haar instructies, waardoor het voor ieder kind lukte om binnen 45 min een mooi werkje met de 3d pen te maken.”

OBS De Nieuwe Wereld – Purmerend

Wil je graag advies over wat bij jou op school georganiseerd kan worden?

Informatie of advies op maat voor jouw school? Laten we kennismaken!

Workshop activiteit basisschool Fysiek theater 2

“Bewondering voor hoe de workshopdocenten de kinderen benaderen en allemaal zover krijgen dat ze de drempel willen over gaan.”

De Springplank – Leiden

Ontdek de Magie van Kunsteducatie in het Basisonderwijs

Welkom docenten! Bent u klaar om een bruisende energie in uw klaslokaal te ontketenen? Kunsteducatie op de basisschool is de geheime saus die uw leerlingen kan inspireren, motiveren en enthousiasmeren! Of het nu gaat om het uitdrukken van hun creativiteit, het ontdekken van hun talenten of het leren waarderen van de schoonheid van kunst, kunsteducatie speelt een onmisbare rol. Neem uw leerlingen mee op een onvergetelijke reis naar de wereld van kunst met onze unieke cultuurdag op de basisschool. We bieden een scala aan activiteiten die hun creatieve geest prikkelen, hen uitdagen om nieuwe vaardigheden te leren en hun de kans geven om op een nieuwe en boeiende manier naar de wereld te kijken. Geen dag is hetzelfde in de wondere wereld van kunsteducatie!

Het Circus van Kunst Onderwijzen op de Basisschool

Betreed de magische wereld van het circus op school, waar kunsteducatie een spektakel wordt! Van het balanceren van kleur en textuur tot het jongleren met ideeën, kunsteducatie is het podium waarop uw leerlingen hun creativiteit en verbeelding kunnen uiten. Met onze circusthema-activiteiten, kunnen ze leren terwijl ze zich vermaken – een ware ervaring van het kunstonderwijs op de basisschool. De kunst wordt hier op een leuke, luchtige manier benaderd, waarbij het leerproces speels en boeiend is. Dit zorgt voor een geheel nieuwe manier van leren die de leerlingen niet alleen boeit, maar ook inspireert om buiten de kaders te denken en te creëren.

Brede School Activiteiten: De Kleurrijke Canvas van Kunsteducatie op de Basisschool

Vergroot de horizon van uw leerlingen met onze brede school activiteiten. We brengen kunsteducatie tot leven in het basisonderwijs door middel van workshops, projecten en dagactiviteiten. Van schilderkunst en beeldhouwkunst tot dans en muziek, onze kunsteducatie activiteiten zijn ontworpen om uw leerlingen de kans te geven hun artistieke vaardigheden te verkennen en te ontwikkelen. Elke activiteit is een unieke kans voor uw leerlingen om de kracht en het potentieel van kunst te ontdekken. Tegelijkertijd vinden ze ook hun creatieve stem. We bieden een breed scala aan activiteiten om aan te sluiten bij verschillende interessegebieden, zodat elke leerling de kans krijgt om te schitteren.

Maak Ruimte voor Creativiteit met Onze Basisschool Projecten

Onze unieke basisschool projecten bieden leerlingen een kans om kunsteducatie op de basisschool te ervaren op een manier die ze nog nooit eerder hebben gedaan. Elk project is zorgvuldig ontworpen om hun creatieve vermogens te stimuleren en tegelijkertijd hun begrip van de kunstwereld te verdiepen. We zijn er trots op dat we de verbeeldingskracht van uw leerlingen kunnen prikkelen. Daarnaast zorgen deze projecten voor een uitgebreide en diepgaande ervaring, waardoor uw leerlingen een holistisch begrip van kunst kunnen opbouwen. Het gaat niet alleen om het leren van technieken, maar ook om het ontwikkelen van een diepgaand begrip van kunst en het creatieve proces.

Workshops: Het Creatieve Hart van Kunsteducatie op de basisschool

Neem deel aan onze workshops die zijn ontworpen om kunsteducatie op de basisschool te verrijken. Of uw leerlingen nu willen leren schilderen, dansen, beeldhouwen of muziek maken, onze workshops bieden de perfecte gelegenheid om hun vaardigheden en passies te ontdekken en te ontwikkelen. Ze zijn interactief, leuk en vooral, ze zijn volledig ondergedompeld in de wereld van kunst. De workshops zijn speciaal ontworpen om een leerervaring op maat te bieden. Hierdoor leren je leerlingen nieuwe vaardigheden, ontdekken ze hun talenten en realiseren ze hun creatieve potentieel.

Dagprojecten en voorstellingen: De Zintuiglijke Reis van Kunsteducatie op de Basisschool

Onze dagprojecten en voorstellingen zijn een fantastische manier om kunsteducatie op de basisschool tot leven te brengen. Ze bieden een volledige dag van exploratie en creativiteit, waardoor leerlingen de kans krijgen om hun artistieke talenten te ontketenen. Van theater tot circus, van dansen tot muziek maken, onze dagprojecten zijn er om de schoonheid en het plezier van kunst te vieren. Ontdek vandaag nog de magie van kunsteducatie op de basisschool! Deze dagprojecten zijn ontworpen om uw leerlingen onder te dompelen in een creatieve omgeving waar ze kunnen experimenteren, leren en groeien. Ze bieden de perfecte balans tussen gestructureerd leren en vrije expressie. Waardoor uw leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun eigen artistieke stem te ontdekken en te ontwikkelen. Onze 40 voorstellingen bieden daarnaast de mogelijkheid om op een andere manier podiumkunsten te ervaren, niet alleen zelf op het podium te staan maar ook te kijken naar professionals. Een prachtige combinatie!

Interdisciplinaire Aanpak: Het Samenspel van Kunst en Onderwijs

Onze interdisciplinaire aanpak in kunstonderwijs basisschool biedt leerlingen de mogelijkheid om de kruispunten van verschillende kunstvormen te ontdekken en hoe deze naadloos in elkaar overvloeien. De kunsten – beeldende kunst, muziek, dans, theater, literatuur – zijn niet geïsoleerd van elkaar, maar zijn juist nauw verweven. Door deze onderlinge connecties te belichten, kunnen we de creatieve capaciteit van uw leerlingen vergroten en hen helpen de wereld op een meer holistische en geïntegreerde manier te begrijpen. Of ze nu een schilderij maken geïnspireerd op een muziekstuk of een toneelstuk schrijven gebaseerd op een beeldhouwwerk, onze interdisciplinaire benadering stelt uw leerlingen in staat om kunst in al zijn rijkdom en diversiteit te ervaren.

Kunst en Technologie: De Toekomst van Kunsteducatie

In het tijdperk van digitalisering wordt de rol van technologie in kunsteducatie op de basisschool steeds belangrijker. Daarom zijn wij bij Grote Broer erop gericht om technologie op een betekenisvolle en opwindende manier te integreren in ons kunstonderwijs. Of het nu gaat om het leren van digitale schildertechnieken, het maken van animaties, of het ontwerpen van 3D-modellen, onze activiteiten zijn ontworpen om uw leerlingen op weg te helpen in de digitale wereld van kunst. Door kunst en technologie samen te brengen, bieden we uw leerlingen niet alleen de tools om te creëren, maar ook de vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst.

Creatieve Samenwerking: Het Hart van Kunst Gemeenschap

Samenwerking is de sleutel tot een bruisende kunstgemeenschap. Bij Grote Broer geloven we in de kracht van samen creëren en leren. Onze activiteiten en projecten zijn ontworpen om teamwork en samenwerking te bevorderen, waardoor uw leerlingen de kans krijgen om samen te werken, ideeën uit te wisselen en samen prachtige kunstwerken te creëren. Dit stelt hen in staat om niet alleen hun creatieve vermogens te verbeteren, maar ook belangrijke sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. In deze omgeving van creatieve samenwerking leren leerlingen de waarde van verschillende perspectieven en het belang van samenwerking.

Het Vieren van Diversiteit: Kunst voor Iedereen

Bij Grote Broer geloven we dat kunst voor iedereen is. Onze kunsteducatie programma’s op de basisschool zijn ontworpen om inclusief en toegankelijk te zijn voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau. We erkennen en vieren de unieke creatieve talenten en perspectieven die elke leerling aan onze gemeenschap brengt. Wij zijn van mening dat ieder kind de kans moet krijgen om de vreugde en schoonheid van kunst te ervaren. Daarom streven we ernaar om een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, en waar ieder kind de kans krijgt om te schitteren.