Show menu

Lessenserie

Lessenserie op school

Om kunstdisciplines goed in te duiken is het een goede keus om deze door middel van meerdere workshops te behandelen. Leerlingen krijgen zo meer inzicht in de kunstdisciplines en leren verschillende aspecten ervan. Wij bieden daarom naast onze losse workshops ook lessenseries aan. Een lessenserie bestaat uit minstens vier lessen die bijvoorbeeld wekelijks gegeven worden. Aan het eind van elke les is er een eindproduct gemaakt of we werken naar een kunstwerk toe die aan het eind van de lessenserie voltooid is. Onze lessenseries zijn een ontzettend waardevol en rijk leertraject voor leerlingen op het gebied van kunsteducatie. En natuurlijk een plezierige les waar iedere week met veel enthousiasme naar uitgekeken kan worden! 

Volop keuze

Ons aanbod in lessenseries is enorm divers. Er valt te kiezen tussen allerlei kunstdisciplines, van beeldende kunst tot theater tot digitale media. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd de kans krijgen om kunsteducatie te krijgen van hoog niveau. Met onze lessenseries krijgen zij de kans om verschillende kunstdisciplines op hoog niveau uitgebreid te behandelen. Ze maken niet alleen kennis met nieuwe kunstdisciplines en technieken maar gaan deze ook eigen maken met een prachtig eindresultaat waar iedereen trots op mag zijn!

Laagdrempelige tot uitdagende lessenreeks

Onze lessenseries variëren van laagdrempelig tot uitdagend. Leerlingen gaan fysiek aan de slag tijdens de lessenseries Dans, Theater en Circus. Tijdens de lessenserie Dans bijvoorbeeld maken de leerlingen kennis met verschillende dansstijlen of verdiepen zich in een dansstijl. Aan het eind van de lessenserie hebben de leerlingen een eigen choreografie gemaakt en ingestudeerd. 

Een lessenserie zoals Filosoferen vergt een andere, meer uitdagende manier van toepassen van creativiteit. Er worden vragen gesteld aan de leerlingen waar niet zo snel antwoord op gegeven kan worden en waar zij zelf een voorstelling bij gaan maken. Rondom deze vragen worden er spelletjes gespeeld, getekend, en nog veel meer. 

Techniek en kunst lessenseries

Kunst uit zich in allerlei vormen en gaat daarin ook mee met de tijd. Wij leven in een digitaal tijdperk waarbij techniek een ontzettend belangrijke component is. Wij bieden lessenseries aan die allerlei technieken verkennen en een beroep doen op de creativiteit van de leerlingen. Tijdens de lessenseries Stop-Motion, Vloggen en Speellab gaan de leerlingen aan de slag met techniek. Ze leren over filmtechnieken of maken met behulp van een 3D pen hun eigen ontworpen stad!

Samen muziekmaken

Onze lessenserie Muziek biedt meerdere mogelijkheden. Willen jullie instrumenten leren bespelen of toch liever leren rappen of liedjes schrijven? Het kan allemaal bij een van onze lessenseries Muziek. De keuze is aan jou en jouw leerlingen. Aan het eind van de lessenserie is er geheid een muzikaal spektakel te horen en te zien!

Duurzaamheid en kunst

Maatschappelijke kwesties zijn voor de kunsten een onuitputtelijke bron van inspiratie. Duurzaamheid is een kwestie die al een hele tijd een grote rol speelt in de wereld en die wordt alleen maar groter. Het is belangrijk om duurzaamheid na te streven en de urgentie ervan in te zien. Wij beginnen bij Grote Broer al vroeg met het spelenderwijs behandelen van deze kwestie in de lessenserie Upcycling. We bestrijden het afvalprobleem door van, wat doorgaans als afval wordt weggedaan, een prachtig kunstwerk te maken!

Van alles en nog wat

De lessenserie Fotostrip heeft van alles wat. We gaan een fotostrip maken en daar hebben we in eerste instantie goed beeld voor nodig. De lessenserie begint met de basiselementen van theater en fotografie. De leerlingen bedenken een verhaal en verbinden deze met de gemaakte beelden en tekst. Wij doorlopen en combineren allerlei aspecten van kunst tot we eindigen bij een prachtige volledig eigengemaakte strip! 

Hoe organiseren wij een lessenserie?

Wij gaan natuurlijk eerst met jou aan tafel zitten om te kijken naar wat de wensen zijn van jouw leerlingen en school. Vervolgens plannen wij samen de data in en hoef jij alleen te zorgen voor een geschikt lokaal. De rest doen wij, van draaiboek tot materiaal, wij regelen het allemaal!