Lessenserie Circus

Circusplezier voor iedereen!

Bewegen, concentreren, samenwerken: in deze lessenserie ontdekken leerlingen de wereld van het circus en zetten veel vaardigheden in.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De leerlingen krijgen een introductie over het circus.

Beginnen

De leerlingen maken kennis met de circusmaterialen.

Doen

Van koorddansen tot jongleren: de leerlingen gaan aan de slag!

Delen

De leerlingen voeren hun circusacts voor elkaar op.

Of je nu kiest voor verbreding of verdieping: circus heeft je leerlingen veel te bieden.

Samenwerken, concentratie en jezelf leren presenteren, allemaal punten die aan bod komen bij de lessenserie Circus. Leerlingen gaan bijvoorbeeld aan de slag met met Chinese draaiborden, koorddansen, acrobatiek en jongleren. Ze werken toe naar een gave circusact. Een lessenreeks waarbij ook motorische ontwikkeling een belangrijk onderdeel is.

Grote Broer werkt samen met diverse kunstprofessionals, ieder van hun eigen expertise! De lessenreeks circus wordt dan ook niet zomaar door iemand gegeven, maar door een heuse circusartiest! Onze workshopdocenten zijn naast kunst professional ook gedreven in het lesgeven en overbrengen van hun expertise op leerlingen. Op deze manier zijn onze workshops en lessenseries van hoge kwaliteit.

De lessenserie Circus heeft diverse varianten, zodat we kunnen aansluiten bij jullie wensen. Zo kan je er voor kiezen elk week met een andere circustechniek te werken, bijvoorbeeld jongleren, balanceren en Chinese draaibordjes. Wil je liever de diepte in met een lessenserie waarbij één techniek centraal staat? Ook dat is mogelijk. Verder is er de mogelijkheid om de lessenserie met een presentatie af te sluiten. Er kan gekozen worden uit de volgende lessenseries: Circusspelen, Circustheater, Jongleren, Balanceren of Acrobatiek.

Het leuke aan een lessenserie is dat je meerdere weken achter elkaar aandacht besteedt aan een discipline, hierdoor maken de leerlingen deze echt eigen en is het meer dan een korte introductie. Erg aan te raden dus.

Bekijk ook vooral de andere lessenseries die Grote Broer aanbiedt!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met verschillende circusmaterialen.
 • Leerlingen leren zich te presenteren.
 • Leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.
 • Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden en hun doorzettingsvermogen.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Materiaalkosten bedragen 50 euro per dag.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigheden

Voor deze lessenserie is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Bij voorkeur zijn er ook gymmatten.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Circus