Lessenserie Dans

Combineer kunst met lekker bewegen!

De lessenserie Dans daagt leerlingen uit om speels in beweging te komen, waarbij ze het plezier van expressie ontdekken.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Dans is een veelzijdige discipline: de leerlingen krijgen een introductie.

Beginnen

De leerlingen leren om zich fysiek te uiten en ritmisch te bewegen.

Doen

De leerlingen maken een eigen dans in een van de genres.

Delen

De leerlingen voeren hun zelfgemaakte dans voor elkaar op.

Van Werelddans tot Streetdance: maak je leerlingen blij met deze lessenserie.

Dans is een mooie discipline waarin sport en kunst elkaar overlappen. Naast het drukke leren, lezen en luisteren is het een heerlijke manier om kunsteducatie naar school te brengen: lekker actief en even uit het hoofd en in het lichaam. De lessenreeks dans van Grote Broer is laagdrempelig en divers en kan volledig in overleg met de school georganiseerd worden.

In de lessenserie Dans gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een eigen dans. De leerlingen leren zich fysiek uit te drukken en leren ritmisch te bewegen. Ook versterken ze hun coördinatie en leren ze gebruik te maken van de ruimte. Laat de leerlingen kennismaken met verschillende dansstijlen of juist verdiepen in één stijl. Ongeacht je keuze, we garanderen een swingende lessenserie!

De lessenserie Dans heeft meerdere opties. Je kan ervoor kiezen om elke les aan de slag te gaan met een andere dansstijl. Echter, je kan ook de diepte in te gaan met een lessenserie waarin één stijl centraal staat. Je kan kiezen voor een lessenserie Dansexpressie, Werelddans (verschillende dansen uit verschillende landen), Clipdance, Streetdance en nog veel meer.  Voor de jongste leerlingen bieden we de lessenserie Kleuterdans aan. Aan het einde van de lessenserie kunnen de leerlingen zich presenteren met een eigen choreografie aan bijvoorbeeld alle papa’s en mama’s. Als dat nog te spannend is, dan nemen we de choreografie op en hebben ze hun eigen videoclip.

Wil je juist een dag vullende activiteit? Bekijk dan ons dagproject de Wereld Dansdag!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen ontwikkelen gevoel voor ruimte.
 • Leerlingen ontdekken de expressiviteit van het lichaam.
 • Leerlingen versterken hun coördinatie en leren gebruik te maken van de ruimte.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Er zijn geen materiaalkosten.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Dans