Lessenserie Filosoferen

De lessenserie Filosoferen speelt zich af in de hoofden van de kinderen. Zijn we allemaal gelijk? Wat is sterker, de zon of de wind? Wat is een emotie? En wat is vriendschap? Aan de hand van leuke en inspirerende vragen, die ook door kinderen zelf worden aangedragen, gaan we filosoferen.

De workshopdocent gaat samen met de leerlingen filosoferen over wat hun bezighoudt. De workshopdocent stelt vragen, waarvan het antwoord niet zomaar op internet te vinden is. Als je een andere naam krijgt, word je dan ook anders? En kun je verdriet uitzetten? De vragen werpen een ander licht op het dagelijkse leven van de leerlingen. Ze oefenen met het maken van een voorstelling van zaken die in de werkelijkheid er niet zijn, die ze niet kunnen zien, voelen of anderszins waarnemen. Wat is bijvoorbeeld geluk? Tijdens de lessenserie filosoferen gaan de leerlingen niet alleen praten, maar ook luisteren naar verhalen, spelletjes doen, tekenen, schrijven en spelen. Worden jouw leerlingen meester in vragen stellen en nadenken?

Meer lezen over filosoferen op de basischool? Bekijk deze website van filosofievaardig eens.

Is filosofie niets voor jullie? Bekijk ook eens de andere lessenseries van Grote Broer, we hebben uiteenlopende mogelijkheden voor lessenreeksen. Zoals onder andere de actieve lessenserie dans!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen leren actief naar anderen te luisteren.
  • Leerlingen leren hun eigen gedachten goed te formuleren en op een abstracter niveau na te denken over hun omgeving.
  • Leerlingen leren de gedachten van anderen te respecteren en begrip te hebben voor elkaar.
  • Filosoferen stelt leerlingen in staat tot zinvoller contact met hun leefwereld.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 10 euro per lesdag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met A4 papier, scharen, lijm en potloden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.