Lessenserie Filosoferen

Luisteren, praten, spelen én… denken!

De lessenserie Filosoferen werpt een nieuw licht op vragen die leerlingen bezighouden en leidt tot verrassende, grappige en verdiepende inzichten.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is filosoferen en hoe doe je het? De leerlingen krijgen een introductie.

Beginnen

Wat houdt je bezig? De leerlingen komen met hun eigen vragen.

Doen

In verschillende werkvormen gaan de leerlingen met de vragen aan de slag.

Delen

De leerlingen luisteren naar elkaar en leren elkaars gedachten begrijpen.

Prikkel het voorstellingsvermogen en de denkkracht van je leerlingen.

De lessenserie Filosoferen speelt zich af in de hoofden van de kinderen. Zijn we allemaal gelijk? Wat is sterker, de zon of de wind? Wat is een emotie? En wat is vriendschap? Aan de hand van leuke en inspirerende vragen, die ook door kinderen zelf worden aangedragen, gaan we filosoferen.

De workshopdocent gaat samen met de leerlingen filosoferen over wat hun bezighoudt. De workshopdocent stelt vragen, waarvan het antwoord niet zomaar op internet te vinden is. Als je een andere naam krijgt, word je dan ook anders? En kun je verdriet uitzetten? De vragen werpen een ander licht op het dagelijkse leven van de leerlingen. Ze oefenen met het maken van een voorstelling van zaken die in de werkelijkheid er niet zijn, die ze niet kunnen zien, voelen of anderszins waarnemen. Wat is bijvoorbeeld geluk? Tijdens de lessenserie filosoferen gaan de leerlingen niet alleen praten, maar ook luisteren naar verhalen, spelletjes doen, tekenen, schrijven en spelen. Worden jouw leerlingen meester in vragen stellen en nadenken?

Meer lezen over filosoferen op de basischool? Bekijk deze website van filosofievaardig eens.

Is filosofie niets voor jullie? Bekijk dan ook eens de andere lessenseries van Grote Broer, we hebben uiteenlopende mogelijkheden voor lessenreeksen. Zoals onder andere de actieve lessenserie dans!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopdocent per dag heeft.

Kosten lessenserie

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Materiaalkosten bedragen 10 euro per ronde.
  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met A4 papier, scharen, lijm en potloden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Filosoferen