Lessenserie Fotostrip

De lessenserie Fotostrip laat leerlingen met diverse aspecten van kunst en cultuur kennismaken. Aan bod komen de basiselementen van theater, schrijven, fotografie en het bedenken van een verhaal. Als je deze ingrediënten samenvoegt, komt daar een mooie fotostrip uit.

Juist omdat de lessenreeks fotostrip multi-disciplinair is, is het een perfect programma om in te zetten op de basisschool. De ene leerling is misschien geïnteresseerd in fotografie, terwijl de ander liever op de planken staat: deze lessenserie focust op allerlei disciplines en zo is er voor ieder wat wils.

De lessenserie Fotostrip begint met een theaterles waarbij diverse aspecten aanbod komen, zoals personages, living statues en het uitdrukken van emoties. Binnen de lessenreeks krijgen ze ook les in het maken van foto’s. Hierna maken de leerlingen groepjes en brainstormen ze over een kort verhaal: wat willen ze gaan vertellen in hun fotostrip? Het verhaal dat de leerlingen bedenken moet uitgebeeld worden in de foto’s: fotografie en theater komen hier bij elkaar. Hoe gaan ze dat doen? De leerlingen schrijven een plan en verdelen de taken. Vervolgens beelden ze het verhaal uit en maken ze van alle onderdelen foto’s. Op onze iPads voegen de leerlingen de foto’s samen tot een stripverhaal. Beeld en tekst komen samen. Een lessenserie met een gaaf eindresultaat!

Bekijk de andere lessenseries van Grote Broer ook!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Het mediabewustzijn van leerlingen wordt gestimuleerd.
  • Leerlingen ontwikkelen hun communicatieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren beelden te interpreteren.
  • Leerlingen leren een verhaal uit te werken in foto’s en samen te voegen tot een stripverhaal.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste les op een dag, en 20 euro voor elke volgende les op dezelfde dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Meer informatie aanvragen