Lessenserie Fotostrip

Speel de hoofdrol in je eigen verhaal

In deze lessenserie bedenken en maken leerlingen een eigen fotostrip, waarbij ze aan de slag gaan met verschillende kunstvormen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Hoe breng je situaties en emoties in beeld? We starten met een theaterles.

Beginnen

De leerlingen bedenken een verhaal en maken een plan.

Doen

De leerlingen verdelen de taken en gaan foto’s maken.

Delen

De leerlingen laten hun fotostrips aan elkaar zien en wisselen inzichten uit.

Theater, schrijven en fotografie komen samen in deze verrassende lessenserie.

De lessenserie Fotostrip laat leerlingen met diverse aspecten van kunst en cultuur kennismaken. Aan bod komen de basiselementen van theater, schrijven, fotografie en het bedenken van een verhaal. Als je deze ingrediënten samenvoegt, komt daar een mooie fotostrip uit.

Juist omdat de lessenreeks fotostrip multi-disciplinair is, is het een perfect programma om in te zetten op de basisschool. De ene leerling is misschien geïnteresseerd in fotografie, terwijl de ander liever op de planken staat: deze lessenserie focust op allerlei disciplines en zo is er voor ieder wat wils.

De lessenserie Fotostrip begint met een theaterles waarbij diverse aspecten aanbod komen, zoals personages, living statues en het uitdrukken van emoties. Binnen de lessenreeks krijgen ze ook les in het maken van foto’s. Hierna maken de leerlingen groepjes en brainstormen ze over een kort verhaal: wat willen ze gaan vertellen in hun fotostrip? Het verhaal dat de leerlingen bedenken moet uitgebeeld worden in de foto’s: fotografie en theater komen hier bij elkaar. Hoe gaan ze dat doen? De leerlingen schrijven een plan en verdelen de taken. Vervolgens beelden ze het verhaal uit en maken ze van alle onderdelen foto’s. Op onze iPads voegen de leerlingen de foto’s samen tot een stripverhaal. Beeld en tekst komen samen. Een lessenserie met een gaaf eindresultaat!

Bekijk de andere lessenseries van Grote Broer ook!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Het mediabewustzijn van leerlingen wordt gestimuleerd.
 • Leerlingen ontwikkelen hun communicatieve vaardigheden.
 • Leerlingen leren beelden te interpreteren.
 • Leerlingen leren een verhaal uit te werken in foto’s en samen te voegen tot een stripverhaal.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Fotostrip