Lessenserie Muziek

Zó leuk is samen muziek maken

In de lessenserie Muziek maken leerlingen kennis met een of meerdere genres en werken zelf een stuk uit.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Muziek is een brede discipline: een introductie.

Beginnen

Rap, musical en/of songwriting? De leerlingen gaan aan de slag!

Doen

De leerlingen werken aan hun muziekstukken.

Delen

De leerlingen voeren hun muziekstukken voor elkaar op.

Muzikale verdieping of juist verbreding? Met deze lessenserie kun je alle kanten op.

Muziek is een herkenbare discipline voor leerlingen. Misschien spelen ze zelf wel een instrument of kunnen ze mooi zingen? Ze vinden vast een bepaalde muzikant heel tof of zijn fan van een band? Omdat muziek zo laagdrempelig is en aansluit op de belevingswereld van basisschool leerlingen (en zeg nou zelf, iedereen eigenlijk wel), is het een mooie discipline om een lessenserie van te maken! Zo kan je nog dieper de muziek induiken, of juist verbreding aanbrengen.

Tijdens de lessenserie muziek kan je aan de slag met het maken van een eigen rap. Of gaan jullie toch voor musical zingen? Of juist voor een kennismaking met percussie? Alles is mogelijk. Kortom een muzikaal feest!

De lessenserie Muziek heeft meerdere opties. Je kan kiezen voor de lessenserie Rappen, Songwriting, Musical Zingen, maar ook bijvoorbeeld Percussie. Elke lessenserie legt de focus weer ergens anders op. Van het bedenken en schrijven van liedjes tot het muziek maken op allerlei verschillende soorten percussie instrumenten. Wil je in plaats van verdieping juist wat verbreding toevoegen aan de kennis van je leerlingen? Dan vullen we de lessenreeks muziek in naar jou behoefte, dus misschien wel één les rap, één les percussie en één les songwriting. Alles kan! Wat voor lessenserie kies jij?

Bekijk ook onze losse muziek activiteiten.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen krijgen te maken met verschillende muzikale aspecten en ervaren vooral het plezier van muziek.
 • Leerlingen leren geconcentreerd te werken.
 • Wanneer een leerling een eigen idee krijgt wordt deze meteen toegepast.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Materiaalkosten zijn afhankelijk van de soort workshops.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Voor de lessenserie Percussie staan de stoelen in een cirkel.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Muziek