Lessenserie Stop-Motion

Tijdens de lessenreeks Stop-Motion duiken de leerlingen samen met de workshopdocent in de technieken rondom het maken van een animatiefilmpje. De leerlingen maken namelijk hun eigen stop-motion video. Tijdens de lessen werken ze steeds weer verder aan hun verhaal en de foto’s. Het resultaat? Een eigen animatiefilm!

Tijdens de eerste les worden de mogelijkheden van de stop-motion techniek besproken, maar ook het diverse materiaal en het werken met de iPads. Vervolgens maken de leerlingen groepjes en gaan aan de slag met het bedenken van een thema voor hun stop-motion video. Wat voor verhaal willen ze overbrengen? Gaat het over mensen of dieren? Is het grappig of juist spannend? Het mooie aan de lessenserie stop-motion is dat de leerlingen hier uitgebreid de tijd voor kunnen nemen. Het verhaal is minstens even belangrijk als de uitwerking en dat zie je zeker terug in de eindresultaten!

De figuren en het decor worden gemaakt met bijvoorbeeld klei, karton of lego. De leerlingen wekken hun figuren daarna tot leven door meerdere foto’s te maken. Elke foto is belangrijk en vormt een stukje van het verhaal. De foto’s worden uiteindelijk allemaal achter elkaar gezet en vormen zo de animatiefilm. Aan het eind van de lessenserie Stop-Motion heeft iedereen een resultaat waar je trots op kan zijn!

Bekijk ook onze andere lessenseries!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de stop motion techniek.
  • Leerlingen maken kennis met video.
  • Leerlingen leren een verhaal te vertalen naar allerlei foto’s.
  • Leerlingen leren in groepjes tot een samenwerking te komen.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste les op een dag en 30 euro voor elke volgende les op dezelfde dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

Meer informatie aanvragen