Lessenserie Stop-Motion

De lessenserie Stop-Motion laat leerlingen hun eigen stop-motion video maken. Tijdens de lessen werken ze steeds weer verder aan hun verhaal en de foto’s. Het resultaat? Een eigen animatiefilm!

Tijdens de eerste les worden de mogelijkheden van de stop-motion techniek besproken, maar ook het diverse materiaal en het werken met de iPads. Vervolgens maken de leerlingen groepjes en gaan aan de slag met het bedenken van een thema voor hun stop-motion video. Wat voor verhaal willen ze overbrengen? Gaat het over mensen of dieren? Is het grappig of juist spannend?

De figuren en het decor worden gemaakt met bijvoorbeeld klei, karton of lego. De leerlingen wekken hun figuren daarna tot leven door meerdere foto’s te maken. Elke foto is belangrijk en vormt een stukje van het verhaal. De foto’s worden uiteindelijk allemaal achter elkaar gezet en vormen zo de animatiefilm. Aan het eind van de lessenserie Stop-Motion heeft iedereen een resultaat waar je trots op kan zijn!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de stop motion techniek.
  • Leerlingen maken kennis met video.
  • Leerlingen leren een verhaal te vertalen naar allerlei foto’s.
  • Leerlingen leren in groepjes tot een samenwerking te komen.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste les op een dag en 30 euro voor elke volgende les op dezelfde dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.