Lessenserie Stop-motion

Breng jouw verhaal tot leven

In deze lessenserie leren leerlingen meer over stop-motiontechnieken en maken een eigen animatiefilm.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is stop-motion, wat zijn voorbeelden en hoe werkt het?

Beginnen

De leerlingen werken een verhaal uit en maken figuurtjes en decors.

Doen

De leerlingen fotograferen hun figuurtjes en werken aan hun verhaal.

Delen

De leerlingen bekijken elkaars animaties en delen hun ervaringen.

Van digitale techniek en fotografie tot storytelling: stop-motion heeft het allemaal!

Tijdens de lessenreeks Stop-motion duiken de leerlingen samen met de workshopdocent in de technieken rondom het maken van een animatiefilmpje. De leerlingen maken namelijk hun eigen stop-motion video. Tijdens de lessen werken ze steeds weer verder aan hun verhaal en de foto’s. Het resultaat? Een eigen animatiefilm!

Tijdens de eerste les worden de mogelijkheden van de stop-motion techniek besproken, maar ook het diverse materiaal en het werken met de iPads. Vervolgens maken de leerlingen groepjes en gaan aan de slag met het bedenken van een thema voor hun stop-motion video. Wat voor verhaal willen ze overbrengen? Gaat het over mensen of dieren? Is het grappig of juist spannend? Het mooie aan de lessenserie stop-motion is dat de leerlingen hier uitgebreid de tijd voor kunnen nemen. Het verhaal is minstens even belangrijk als de uitwerking en dat zie je zeker terug in de eindresultaten!

De figuren en het decor worden gemaakt met bijvoorbeeld klei, karton of lego. De leerlingen wekken hun figuren daarna tot leven door meerdere foto’s te maken. Elke foto is belangrijk en vormt een stukje van het verhaal. De foto’s worden uiteindelijk allemaal achter elkaar gezet en vormen zo de animatiefilm. Aan het eind van de lessenserie Stop-motion heeft iedereen een resultaat waar je trots op kan zijn!

Bekijk ook onze andere lessenseries!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de stop-motion techniek.
 • Leerlingen maken kennis met video.
 • Leerlingen leren een verhaal te vertalen naar allerlei foto’s.
 • Leerlingen leren in groepjes tot een samenwerking te komen.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste ronde en 30 euro voor elke volgende ronde.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Stop-motion