Lessenserie Theater

Aan de slag met verbeelding en (samen)spel

In deze lessenserie maken leerlingen kennis met de basiselementen van theater en ontdekken de kracht van expressie.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Theater is een discipline met veel gezichten: een introductie.

Beginnen

De leerlingen gaan samen de vloer op met eerste scènes.

Doen

Van theatersport tot slapstick: de leerlingen gaan op ontdekkingstocht.

Delen

De leerlingen voeren hun theaterscènes voor elkaar op.

Plezier, inleven en grenzen verleggen: je leerlingen ervaren het met theater.

Acteurs kom je overal tegen: reclamespotjes, series, films, noem maar op! Ten grondslag van een goede acteur ligt goed theaterspel, maar hoe doe je dat nou? Grote Broer biedt diverse workshops aan binnen de discipline theater, maar ook juist een lessenreeks van workshops. In de lessenserie Theater gaan de leerlingen aan de slag met verbeelding, spel en ook met expressie. Maar doen ze dat met taal, lichamelijke expressie of een mix van beide? Want bij de lessenserie Slapstick acteren ze zonder stem. Bij Theatersport gaat het juist om grappige sketches of leuke fysieke reacties op de ander.

De lessenreeksTheater heeft meerdere opties. Je kan kiezen om elke les een andere soort theaterles te volgen. Of juist de diepte in gaan met een lessenserie door voor één theatervorm te kiezen. Je kan kiezen voor de lessenseries Theaterspelletjes, Basistheater, Theatersport, Soapacteren, Fysiektheater of Slapstick. Tijdens de lessenseries verrijken we de expressieve vaardigheden van de leerlingen. Ze leren zichzelf te uiten op het podium. Daarnaast leren de leerlingen ook naar elkaar te luisteren, te kijken en op elkaar in te spelen. Bovendien is een lessenserie theater natuurlijk ook erg leuk en grappig! Welke leerling is een meester in improviseren en welke leerling is een echte soapacteur? Je ontdekt het tijdens een lessenserie Theater.

Geïnteresseerd in een dagvullend theaterproject? Bekijk ons dagproject Hotel Heerlijk!

Of juist een andere lessenserie uitzoeken? Bekijk dan alle lessenreeksen van Grote Broer!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van theater.
 • Leerlingen leren een rol te spelen.
 • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Er zijn geen materiaalkosten.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Theater