Lessenserie Upcycling

Je kan afval weggooien, maar je kan er ook een mooi kunstwerk mee maken! Bij onze lessenserie Upcycling krijgen kunst en duurzaamheid aandacht. Want wat is het plastic afvalprobleem nou eigenlijk? En heeft afval ook onverwachtse andere kwaliteiten?

Tijdens de lessenserie Upcycling werken de leerlingen in het thema kunst en duurzaamheid: upcycling. De eerste les is een introductieles. De leerlingen denken na over het plastic afvalprobleem en hebben hier een gesprek over. Daarna gaan de leerlingen brainstormen over het kunstwerk wat ze gaan maken. In de volgende les gaan ze hun ideeën op papier zetten. Ze gaan een schets maken van het ontwerp en bedenken wat ze allemaal nodig hebben voor het kunstwerk. In de lessen daarop werken ze aan het plastic kunstwerk en reflecteren ze op de lessen. De leerlingen werken alleen of in groepjes aan het kunstwerk. Het eindresultaat zijn prachtige kunstwerken van allerlei soorten plastic afval.

Recyclen en het bewust omgaan met afval is steeds belangrijker in onze huidige maatschappij. Het is dus super om daar al op jonge leeftijd mee te starten. Bekijk ook de website van Wecycle en Aan de Slag met Afval, of breng eens een bezoekje aan Ecodam!

Meer interesse in dit soort workshops? Bekijk ook eens onze workshop Duurzaamheidslab.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen leren plastic te upcyclen en anders naar plastic te kijken.
  • Door anders naar het plastic te kijken worden fantasie en creativiteit geprikkeld.
  • Leerlingen worden op een speelse manier bewustgemaakt van het afval probleem.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 25 euro per les.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met een tafel voor elke leerling. Het lokaal moet goed te ventileren zijn. Verder moet er een smart- of digibord aanwezig zijn. De school is verantwoordelijk voor het verzamelen van gesorteerd schoon plastic afval. Ook regelt de school scharen en potloden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.