Lessenserie Vloggen

Vertel jouw verhaal in een vlog

In deze lessenserie ontdekken leerlingen hoe je vlogs maakt waar iedereen naar blijft kijken.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

We starten met inspirerende voorbeelden en een toelichting op online media.

Beginnen

De leerlingen brainstormen over hun eerste vlog: wat willen ze vertellen?

Doen

De leerlingen maken tijdens deze lessenserie meerdere vlogs.

Delen

De leerlingen zijn vlog-experts geworden en bekijken elkaars werk.

Digitale techniek, samenwerken, een verhaal presenteren: alles komt samen in vloggen!

Tijdens de lessenserie Vloggen maken leerlingen elke week een vlog. Want hoe bedenk je een goed verhaal? En hoe presenteer je jezelf het beste voor de camera in slechts 2 minuten? Leerlingen maken meerdere vlogs werken met ons montage programma. Ze bewerken zo hun eigen vlogs.

Vloggen is een groot onderdeel van onze samenleving op het moment. Niet alleen voor amusement, maar ook in het onderwijs en bedrijfsleven maken mensen er gebruik van. Dus naast dat deze lessenserie vloggen goed aansluit op de belevingswereld van de leerlingen sluit deze ook perfect aan op de huidige maatschappij en de tendens in het medialandschap.

De eerste les van de lessenreeks start met een introductie op vloggen waarbij ook inspirerende voorbeelden van bekende vloggers worden getoond. Ook gaat de workshopdocent in op de voor- en nadelen van online media. Hierna maken ze groepjes en beginnen met hun eerste vlog. Ze kiezen een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen in hun vlog. De vlog filmen de leerlingen met onze iPads en bewerken ze met een montage programma. De workshopdocent bespreekt de opname- en montagetechnieken tijdens de lessen. De leerlingen maken meerdere vlogs, zodat er een hele vlog reeks ontstaat. Elke leerling is een echte vlog-expert na deze lessenserie!

Bekijk hier ook onze andere lessensersies!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.
 • Leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.
 • Leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven.
 • Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over het gebruik en de impact van online video.

Kosten lessenserie

 • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.
 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lessenserie Vloggen