Lessenserie Vloggen

Tijdens de lessenserie Vloggen maken leerlingen elke week een vlog. Want hoe bedenk je een goed verhaal? En hoe presenteer je jezelf het beste voor de camera in slechts 2 minuten? Leerlingen maken meerdere vlogs werken met ons montage programma. Ze bewerken zo hun eigen vlogs.

Vloggen is een groot onderdeel van onze samenleving op het moment. Niet alleen voor amusement, maar ook in het onderwijs en bedrijfsleven maken mensen er gebruik van. Dus naast dat deze lessenserie vloggen goed aansluit op de belevingswereld van de leerlingen sluit deze ook perfect aan op de huidige maatschappij en de tendens in het medialandschap.

De eerste les van de lessenreeks start met een introductie op vloggen waarbij ook inspirerende voorbeelden van bekende vloggers worden getoond. Ook gaat de workshopleider in op de voor- en nadelen van online media. Hierna maken ze groepjes en beginnen met hun eerste vlog. Ze kiezen een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen in hun vlog. De vlog filmen de leerlingen met onze iPads en bewerken ze met een montage programma. De workshopdocent bespreekt de opname- en montagetechnieken tijdens de lessen. De leerlingen maken meerdere vlogs, zodat er een hele vlog reeks ontstaat. Elke leerling is een echte vlog-expert na deze lessenserie!

Bekijk hier ook onze andere lessensersies!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.
  • Leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven.
  • Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over het gebruik en de impact van online video.

Kosten lessenserie

De prijs van een lessenserie hangt af van het totale aantal lesdagen en het aantal groepen die de workshopleider per dag heeft.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 0,21 euro per kilometer.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste les op een dag, en 20 euro voor elke volgende les op dezelfde dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.