Show menu

Maatwerk en hygiëneprotocol

Kunst- en cultuureducatie op basisscholen school kan weer plaatsvinden, binnen de regels zoals die in het protocol van het primair onderwijs zijn beschreven. Grote Broer heeft nagedacht over hoe we de scholen hier zo goed mogelijk bij kunnen ondersteunen. We helpen jullie graag om kunsteducatie te organiseren!

Maatwerk

Elke school is anders: een grote school met 600 leerlingen moet andere maatregelen nemen dan een kleine school met 50 leerlingen. Deze verschillende omstandigheden op scholen vragen dus om écht maatwerk, nog meer dan we normaliter al doen. Samen met de school willen we in gesprek gaan over hoe we zo veilig mogelijk een workshop of dagproject kunnen organiseren. De wensen en verwachtingen van de school staan hierbij centraal.

We hebben workshops en projecten aangepast, zodat ze voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. De Circusdag, Wereld Dansdag en Streetbeatsdag sluiten we normaal gesproken af met een voorstelling voor ouders, opa’s en oma’s. Voor deze eindvoorstelling hebben we een alternatief bedacht, zodat alle ouders toch hun kinderen kunnen bewonderen. In plaats van de voorstelling maken we met de hele school een gave film. Het resultaat van de workshops (de circusact, de dans of het muziekstuk) filmen we in de klas en onze workshopdocent monteert alles tot een grote circus-, dans- of muziekfilm. Nieuwsgierig naar deze dagprojecten en de mogelijkheden voor jullie school? Neem dan vooral contact met ons op!

Hygiëneprotocol Grote Broer

Grote Broer heeft een hygiëneprotocol (download) opgesteld dat aansluit bij het protocol van het RIVM en de PO-Raad voor basisscholen. We willen zo veilig en hygiënisch mogelijk workshops geven. In het protocol gaan we in op een aantal praktische aspecten rondom veiligheid, maar ook hoe wij de hygiëne tijdens onze workshops gaan waarborgen. Hieronder zijn de belangrijkste punten opgesomd.

  • Tussen leerlingen hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden.
  • Tussen alle volwassenen moet onderling 1,5 meter afstand bewaard worden: workshopleiders houden 1,5 meter afstand van elkaar en van leerkrachten van de school.
  • Workshopleiders dragen geen persoonlijke beschermingsmiddelen tenzij basisscholen dit eisen.
  • Grote Broer maakt na elke workshop of dagproject alle materialen en attributen schoon.
  • Contact met materiaal en gezamenlijk gebruik daarvan door leerlingen is toegestaan. De workshopleider gebruikt eigen materiaal en probeert contact met materiaal van leerlingen te voorkomen.

Download hier het volledige hygiëneprotocol.

Op het moment dat een school een workshop bij ons boekt, ontvangen wij ook graag vooraf het eigen (hygiëne)protocol van de basisschool. Samen kunnen we dan nog steeds een leuke workshopdag of gaaf dagproject organiseren!

maatwerk