Show menu

Streetbeatsdag

Maak op vaten en tonnen je eigen beats

Tijdens dit dagproject ontdekken de leerlingen de basis van slagwerk en verzorgen ze samen een groot optreden.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Actie

De leerlingen leren meer over slagwerk en de instrumenten.

Puntjes op de i

De leerlingen oefenen met elkaar verschillende ritmes en beats.

Optreden

De dag sluit af met een gezamenlijk streetbeats-optreden!

Bezorg je leerlingen een onvergetelijke dag!

Met de hele school of met meerdere scholen samen muziek maken met instrumenten van de straat? Tijdens de Streetbeatsdag zijn vaten, tonnen en jerrycans de instrumenten. Het resultaat: een stoer optreden door en voor de kinderen. En de (groot)ouders kunnen ook zomaar onderdeel zijn van de presentatie, want instrumenten zijn er tenslotte genoeg! Een gaaf project voor de hele school.

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Het streetbeatsavontuur begint al ruim voor aanvang van de Streetbeatsdag. Allereerst ontvang je een draaiboek en educatief materiaal. Hierin wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de Streetbeatsdag. Denk bijvoorbeeld aan muziekspelletjes of het knutselen van aankleding voor het optreden.

Opbouw Streetbeatsdag

De leerlingen maken kennis met het slagwerk (de streetbeats instrumenten) en de basisprincipes hiervan. Door geluid te maken met de tonnen en vaten, ontdekken leerlingen dat er muziek zit in verschillende materialen, oftewel “instrumenten”. Ze bespreken diverse muzikale technieken en aspecten. Hierna gaan ze aan de slag met het naspelen van patronen op de streetbeats instrumenten. De workshopdocent begeleidt de leerlingen hierbij, zodat ze uiteindelijk verschillende ritmes door elkaar kunnen spelen. Teamwork en concentratie zijn hierbij van groot belang, omdat iedereen een rol heeft in het muziekstuk. Na een paar keer oefenen ontstaat er een toffe beat. Wauw, wat klinkt dat goed!

Het optreden

Aan het eind van de dag is er een groot streetbeats optreden, waarin alle leerlingen de kunst van de instrumenten van de straat laten zien! Alle groepen laten horen wat ze tijdens de workshops ingestudeerd hebben. Een indrukwekkend, maar vooral een heel muzikaal spektakel!

Materialen

Voor de Streetbeatsdag nemen wij alle “instrumenten” mee. Vaten, tonnen, jerrycans en meer!