Show menu

Musicaldocente Caroline schittert in Mamma Mia

Caroline Beuth, een gepassioneerde musicaldocente met een indrukwekkende achtergrond in musicals zoals Cats, Chicago en Mamma Mia, heeft de afgelopen twee jaar haar werkveld uitgebreid naar basisscholen. Als afgestudeerde van de dansacademie en ervaren docente op dansscholen weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen te laten kennismaken met de wereld van musical.

workshop-musical-basisschool-caroline-beuth

Musicaldocent die kan dansen, zingen en theater spelen

Caroline’s musicalworkshops op de basisschool bieden een unieke kans voor kinderen om te ontdekken dat musical veel meer is dan alleen het aanleren van danspassen of de juiste zinnen. In haar woorden, “In een musical moet je alles kunnen: je bent een danseres die kan zingen of een zangeres die kan dansen.” Met een achtergrond in zowel dans als zang, evenals een docentenopleiding, is Caroline goed toegerust om kinderen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun talenten.

Musicalworkshop om zelfexpressie te oefenen

Tijdens haar anderhalf uur durende workshops Musical Zingen stelt Caroline zich tot doel om de verbeeldingskracht van kinderen aan te wakkeren. Ze gelooft dat dans een krachtige manier is om emoties uit te drukken en verhalen te vertellen. Of het nu gaat om liefde, verdriet, rouw of hoop, Caroline helpt kinderen om hun gevoelens te uiten via beweging. Caroline kiest zorgvuldig de muziek uit om de emoties en het verhaal te versterken. Ze moedigt kinderen aan om zich fysiek uit te drukken en hun medeleerlingen op een nieuwe manier te zien. Het doel is niet alleen om dansvaardigheden te ontwikkelen, maar ook om zelfvertrouwen en creativiteit te stimuleren.

workshop-dans-musical-caroline-beuth

Trots op prestaties tijdens musicalworkshop

Caroline begrijpt dat kinderen soms een beetje aangespoord moeten worden om uit hun schulp te kruipen. Daarom stelt ze vragen over hun dromen en hobby’s, om te ontdekken wat hen inspireert. Ze creëert een omgeving waarin leerlingen zich kunnen uiten en trots worden op hun prestaties. Het hoogtepunt van de workshops is vaak een presentatie, waarbij de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en ontdekt.

Meer dan musical

Naast musicalworkshops geeft Caroline ook andere activerende workshops op de basisschool via Grote Broer Kunsteducatie, waaronder Werelddans, Streetdance, Kleuterdans en Hotel Heerlijk. Deze workshops bieden kinderen de kans om verschillende vormen van expressie te verkennen en hun creatieve horizonten te verbreden. Met Caroline Beuth als workshopdocente op de basisschool gaan jouw leerlingen een opwindende reis maken door de wereld van musical, dans en theater.