Show menu

Onze visie: Waarom?

Kunst biedt een wereld aan ervaringen van onschatbare waarde.
Daar worden wij nieuwsgierig van; kunst zet ons aan tot nieuwe dingen uitproberen. Kunst maken activeert en geeft energie! Het is spannend omdat je niet weet wat het gaat opleveren. Kunst kan prikkelend of overweldigend zijn en soms wil je er gewoon even helemaal in verdwijnen. 

Kunst maken willen wij op jonge leeftijd activeren, zodat kinderen en jongeren hierop voort kunnen bouwen. Wij geloven namelijk dat zij – stuk voor stuk – creatief zijn, maar dat nog niet altijd in zichzelf herkennen. Wij weten hoe je hen over hun persoonlijke drempel helpt. We laten ze kunst op hun eigen manier beleven. 

Om kinderen en jongeren te bereiken kiezen wij ervoor om met het onderwijs samen te werken. Wij zien dat scholen vaak wel een ‘cultuurstip op de horizon’ hebben, maar niet over de tijd of middelen beschikken om daar een heel eigen invulling aan te geven. Wij hopen die cultuurstip binnen handbereik te brengen en de ambities te realiseren.

Onze missie: Hoe?

Samen met de workshopdocenten willen wij leerlingen de ruimte geven om ze kunst op hun eigen manier te laten beleven. Niet achterover leunen, maar op het puntje van je stoel het experiment aangaan. Dit bereiken wij met onze workshops, cultuurdagen, lessenseries en voorstellingen.

Wij creëren impact! Een goede match tussen workshop, school en workshopdocent is hiervoor cruciaal. Daarom komen wij graag eerst ter kennismaking bij je langs. We willen persoonlijk in gesprek gaan en luisteren naar jullie verhalen. Wat is er karakteristiek voor jullie, wat maakt jullie leerlingen bijzonder en wat wil je bereiken met kunst en cultuur? Hiervoor maken wij een plan op maat en komen wij in actie! 

Wij slaan een brug tussen de school, de kunst en de realisatie. De organisatie van kunsteducatieve projecten is voor veel scholen (te) tijdrovend. Wij zijn hierin een praktische en kalme partner die ontzorgt. Met zeven kunstdisciplines, klanten in heel Nederland en een grote poule aan professionele kunstdocenten zijn wij meesters in het behouden van rust en overzicht.

Ook inhoudelijk staan we sterk. Wij halen energie uit het actueel houden van onze kennis. Zowel landelijk als lokaal weten wij wat binnen kunst, cultuur en het onderwijs speelt. Vanuit de wirwar van nieuwe technologieën en kunstvormen pikken wij de meest fascinerende eruit; dat wat je sowieso gezien wilt hebben. Hiermee vullen wij onze gereedschapskist om – soms al eerder dan een school – te weten waar zij naar op zoek zijn.