Show menu

Versterk je leerlingen met de Rijke Schooldag van Grote Broer

Nieuw: ons aanbod voor de Rijke Schooldag! Dit zijn langer lopende workshoptrajecten die aansluiten op de ontwikkeling om de schooldag te verbreden en te verrijken met onder meer kunst, cultuur en techniek. Zodat álle leerlingen hun talenten kunnen ontplooien en de kansenongelijkheid minder wordt.

Binnen school, maar buiten de les

De Rijke Schooldag is daarmee óók, of juist, bedoeld voor leerlingen die van huis uit om welke reden dan ook wat minder aangeboden (kunnen) krijgen. Het gaat om activiteiten die binnen schooltijd, maar buiten de lestijden worden georganiseerd.

Voorbeelden van de Rijke Schooldag

Met de Rijke Schooldag biedt Grote Broer langer lopende trajecten rondom een thema of trajecten die juist een brede samenstelling kennen. Wat aansluit op jullie wensen en behoeften! We geven je een aantal voorbeelden van hoe je het Rijke Schooldag-traject met Grote Broer kunt invullen en jouw leerlingen daarmee inspireert en versterkt:

  • Hiphop Cultuur: dit traject start met de energieke en meeslepende voorstelling Jongen en Yo van Andy Ninvalle. In de weken daarna volgen de leerlingen workshops over verschillende kunstvormen in de hiphop, zoals Graffiti, Hiphopdance, Rap, Beatboxen, etc.
  • Circuskunst: leerlingen wonen als start een magische circusvoorstelling bij, zoals Clowns Kado. In de weken daarna volgende ze workshops waarin ze aan de slag gaan met diverse circusvormen, zoals Jongleren, Goochelen, Balanceren en Circustheater.
  • Theatervoorstelling: in een aantal weken werken de leerlingen toe naar een echte presentatie op het podium! Dit kan in de disciplines Theater, Dans en Circus, met daarbij passende workshops en deskundige begeleiding.
  • Percussiereeks: leerlingen maken kennis met verschillende percussie-instrumenten en de vele mogelijkheden daarin. Dit traject is goed te combineren met een spetterende voorstelling van bijvoorbeeld De Vuilnismannen, en ook af te sluiten met een eigen optreden van de leerlingen.
  • Proeverij/brede kennismaking: in overleg met jullie stellen we een gevarieerd traject samen met actieve en creatieve waarin meerdere disciplines aan bod komen. Ook aan dit traject kan een voorstelling worden toegevoegd.

Grote Broer regelt en ontzorgt

Goed om te weten is dat Grote Broer het Rijke Schooldag-traject regelt en jullie daarbij veel organisatie uit handen neemt. Het enige waar je als school voor hoeft te zorgen, zijn de lokalen en ruimtes waarin de activiteiten plaatsvinden. Verder kun je alles aan Grote Broer overlaten. Ook werken we met ervaren workshopdocenten, die beschikken over een VOG. Lees verder over waarom een Rijke Schooldag-traject bij Grote Broer in goede handen is.

Wil je meer informatie over wat Grote Broer kan betekenen voor de Rijke Schooldag? Neem gerust contact met ons op.