Show menu

Projectdag op school

Projectdag op school, waarom?

Projectdagen zijn een bijzondere manier om themaperiodes of andere projecten af te sluiten. Het is een blijvende en mooie herinnering. Een projectdag biedt de mogelijkheid om met experts van buiten de school nog een extra impuls te geven aan de lessen. Heb je bijvoorbeeld gewerkt aan recycling, dan is een projectdag Recycling, waarbij leerlingen onder andere met de workshop Upcycling aan de slag gaan, een mooie afsluiter. Of misschien is het ook een goede kick-off op het thema in te luiden. Het doel is altijd dat leerlingen een extra verdieping krijgen op het thema.

Wat is mogelijk?

Er zijn tal van mogelijkheden. We gaan altijd graag het gesprek aan met de school om zo nauw mogelijk aan te sluiten op jullie wensen. Wat is het doel van de dag? Wat is de kennis van de leerlingen? Het zijn twee van de vragen die aan de orde komen in het kennismakingsgesprek bij jullie op school. Het is dan ook vaak zo dat we op basis van het gesprek een projectdag op maat voor school ontwikkelen. Een aantal van de projectdagen die we regelmatig organiseren op scholen zijn:

  • Theaterdag Opa en de Reismachine, leerlingen maken in één dag een voorstelling binnen het thema landen/reizen.
  • Theaterdag Ridder Roeland, leerlingen maken ook hier een voorstelling maar dan binnen het thema Middeleeuwen.
  • Dansdag Wereld Dansdag, er wordt met de hele school een dansvoorstelling gemaakt binnen het thema landen/reizen
  • Muziekdag Streetbeatsdag, op deze dag maken leerlingen met elkaar (de hele school) een percussieoptreden. Dit doen ze op afvaltonnen. De muziekdag kan worden aangepast aan bijvoorbeeld de thema’s recycling, of verschillende culturen.
  • Workshop Upcycling, binnen het thema recycling gaan leerlingen met afval beelden maken
  • Techlabs, we hebben verschillende gave Techlabs waarin techniek en kunst samenkomen: het Stroomlab, het Kinetisch Lab en het Duurzaamheidslab.

Thema’s en projectdagen op school

Zou jij graag een projectdag op school willen organiseren? We merken dat scholen vaak wel weten wat ze willen en hun verwachtingen ook helder kunnen verwoorden. Echter de tijd ontbreekt om een projectdag te organiseren. Daar zijn wij juist heel goed in! Jaarlijks komen we op meer dan 400 scholen. Soms organiseren we een enkele workshops en soms voor een school met meer dan 1.000 leerlingen een Theaterdag. Elk project organiseren we met evenveel enthousiasme en toewijding. Wil je graag een keer kennismaken? Neem dan contact op met onze adviseurs kunsteducatie.