Show menu

Themaprojecten voor de basisschool

Themaprojecten op school

Met welke kunstdisciplines en welke thema’s en onderwerpen werken we? We kunnen een hoop themaprojecten organiseren. Hieronder een kleine selectie.

Rondom het thema digitale media heeft Grote Broer verschillende leuke projecten, zoals de workshop Virtual Reality en de workshop Vloggen. Aan de ene kant is het een mooie manier om kennis te maken met verschillende nieuwe technieken en hier wegwijs in te worden. Aan de andere kant pakken we ook een stukje mediawijsheid mee. Grote Broer is ook gespecialiseerd in het geven van teamworkshops aan leerkrachten.

Dromen je kleuters ervan om een piraat te worden? Ha, dat snappen wij volledig! Rondom het thema piraten hebben wij het schoolproject Piratenstunts ontwikkeld. Reserveer jij het speellokaal vast? Dan zetten wij onze toffe kist vol met piratenattributen klaar!

Werk je met het thema landen? Dan hebben wij twee gaven projecten voor school: Opa en de Reismachine (theaterdag voor school) en de Wereld Dansdag. Tijdens beide projecten maken leerlingen in 1 dag een voorstelling en voeren die op voor elkaar en ouders.

Wil je op een creatieve manier met  het thema duurzaamheid aan de slag? Wellicht sluit de beeldende workshop Upcycling dan aan bij je wensen. Met plastic afval gaan de leerlingen een kunstwerk maken. Zo leren ze onder andere op een andere manier naar de functie van voorwerpen te kijken.

En het maakt niet uit welk project je kiest, we geven het project altijd bij je op school! En naast deze projecten hebben we natuurlijk nog veel meer. Check snel ons aanbod!