Show menu

Schoolreisjes op school

Zelfs als je na vele jaren bijna alles wat je ooit op de basisschool gedaan hebt weer vergeten bent, zal één ding iedereen bij zijn gebleven: de schoolreisjes. Grote Broer brengt het schoolreisje naar de school toe!

schoolreisje

Circusdag

Het geroezemoes van het publiek. Een directeur met indrukwekkende snor en een hoge hoed. De geur van het zaagsel in de bak en artiesten die de meest halsbrekende acts uitvoeren. Er is weinig spannender dan een dagje naar het circus. Weinig. Het enige wat misschien nóg spannender is, is het zelf doen. Bijvoorbeeld tijdens dit schoolreisje op school in circus thema. Tijdens de Circusdag komt het circus bij je op school en leert je alles wat je nodig hebt om aan het einde van de dag een fantastische circusvoorstelling neer te zetten! Van jongleren tot koorddansen, van lopen op een grote bal tot fietsen op een eenwieler, alles komt aan bod. Zet de spotlight en het tromgeroffel maar vast aan, de voorstelling kan beginnen!

Lees hier meer over de Circusdag.

Muziek- en dansprojecten

Er zijn misschien veel verschillen tussen alle werelddelen. Andere taal, andere gebruiken, een andere cultuur. Maar overal, van de binnenlanden van Afrika tot aan de Noordpool, wordt gedanst en muziek gemaakt. En het mooie is: je hoeft er niet helemaal heen te vliegen om die dans en muziek te ontdekken! Tijdens de workshops van deze dag maak je een mini-reis om de wereld in muziek en/of dans. Didgeridoos, Chinese zwaard-dansen of bijzondere Indiase muziek. Om daarna tijdens een prachtige voorstelling te laten zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens deze rondreis langs al deze muziek en dansculturen!

Lees hier meer over het Muziekproject Reis om Wereld.
Lees hier meer over de Wereld Dansdag.

Expositie dag

Een museumbezoek is altijd een bijzondere ervaring. Een groot indrukwekkend gebouw met een enorme collectie kunstschatten. Van de oude Hollandse meesters tot moderne experimenten. Je krijgt dingen te zien die je misschien direct prachtig vindt, misschien gelijk niks, of dingen waar je pas na de uitleg van de rondleider ineens de schoonheid van ziet. Maar wat zou je doen als je helemaal zelf een museum mag inrichten? Van de kunst die gemaakt wordt tijdens beeldende workshops als 3D-Printerpen Tekenen, Cartoon Tekenen en Upcycling tot de indeling van het museum zelf. Wat wil je dat de bezoekers allemaal zien en meemaken? Welke grote kunstschatten bewaar je tot het laatst? Allemaal dingen die geregeld moeten zijn voor de grote opening! Leerlingen maken (alleen of in groepjes) verschillende kunstwerken en denken na waarom deze bij elkaar passen. Aan het einde van de dag gaan alle leerlingen bij elkaar op ‘visite’ tijdens de expositie! Per expositie wordt er uitleg gegeven door de leerlingen over de kunstwerken.

Vind hier al onze beeldende workshops.

Experimenteren en uitvinden

Misschien wel het meest populaire schoolreisje is een bezoek aan een techniekmuseum zoals bijvoorbeeld Nemo of het Museon. Maar deze keer komen de robots, bijzondere installaties en kettingreacties naar je toe! In verschillende workshops leer je Wiggle Bots maken, ga je in het Stroomlab met elektriciteit aan de slag en in het Kinetisch Lab kom je alles te weten over beweging en zwaartekracht. Waar je niet alleen de materialen van Grote Broer bij gebruikt, maar alles in het klaslokaal kan gebruikt worden! Hoe meer ge-experimenteer, hoe beter. De meeste grote uitvindingen waren immers ongelukjes…

Vind hier al onze techniek workshops.

Cultuurproeverij

We kunnen ons voorstellen dat je als je dit allemaal zo leest je eigenlijk niet kunt kiezen. Dat je stiekem het liefste wil koorddansen op een 3d geprinte draad, met dansende Wiggle Bots, elektrisch aangestuurde wereldinstrumenten en een kettingreactie van eenwielers en stapels cartoons. Of dat nou de meest praktische combinatie is, weten wij ook niet. Maar een combinatie van al deze activiteiten op één dag is zeker mogelijk! Tijdens de Cultuurproeverij kunnen allerlei workshops en lessen gegeven worden, zodat overal even aan gesnuffeld kan worden. En het is helemaal zelf te kiezen welke activiteiten er allemaal mee genomen worden in het programma. Welke kiezen jullie?

Vind hier al onze workshops.

Contact

Nieuwsgierig naar deze schoolreisjes op school en de mogelijkheden voor jullie school? Neem dan vooral contact met ons op!

schoolreisje op school