Show menu

KBW - Gr. 5/6 - Slapstick

Stap in de wereld van theater en humor met onze Kinderboekenweek-workshop Slapstick! Leerlingen ontdekken hun ‘lekker eigenwijze kant’ en maken scènes over eigen grappige anekdotes. Ze gaan hun verbeelding tot leven brengen, waarbij het lichaam het belangrijkste instrument is. Een fysieke en expressieve workshop waarin de leerlingen hun eigenzinnigheid vieren!

Opbouw workshop Slapstick

In de Kinderboekenweek-workshop Slapstick komen toneelspel, persoonlijke verhalen en humor samen. Vanuit het thema ‘Lekker eigenwijs’ worden de leerlingen aangemoedigd hun eigenzinnigheid in de spotlight te zetten. Bij slapstick wordt het lichaam ingezet als instrument om een verhaal te vertellen. De workshop begint met een klassikale warming-up om warm te draaien voor het toneelspel. Er wordt uitgelegd wat slapstick is en vervolgens ontdekken de leerlingen hun slapstick-speelstijl tijdens verschillende oefeningen. Ze bedenken in groepjes scènes over kattenkwaad, anekdotes en grappige ongelukjes. Zo leren ze hun eigen ideeën om te zetten naar theater en hoe ze zich fysiek kunnen uiten. De workshop sluit af met een presentatie van alle scènes!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Rosie en Moussa voor altijd – Michael de Cock & Judith Vanistendael