Voorstelling Assepoes

Voor jezelf opkomen en ontdekken dat niemand jouw dromen kan afpakken. Ervaren dat voor wie doorzet en hoop houdt, mooie dingen staan te gebeuren. Dat komt allemaal voorbij in ‘Assepoes’! ‘Assepoes’ is een bewerkt sprookje, en een dansvoorstelling in de serie ‘klassiekers voor de jeugd’.

Wie helpt Marieke?

Marieke wordt gepest door haar stiefmoeder en stiefzusjes. Ze laten haar vieze, oude kleding dragen en noemen haar ‘Assepoes’. De nieuwe buurjongen van Marieke heeft alles: speelgoed, mooie kleren, een grote kamer, maar geen vrienden. Of nou ja: iedereen wil wel bij hem spelen. Maar dat is vanwege zijn speelgoed, ze komen niet voor hém. Om zijn buurtgenoten  beter te leren kennen, geeft hij een groot feest. Marieke staart bedroefd naar haar kledingkast. Daarin hebben haar stiefzussen weer flink huisgehouden. Ze heeft niets meer om aan te trekken naar het feest. Wat nu? Dan verschijnt modekoning Karl Lagerfeld..!

Deze voorstelling is ook beschikbaar in het Duits.

Tips

Ben je benieuwd naar meer bewerkingen van klassiekers voor het primair onderwijs? De dansvoorstelling Sylphides Belofte is gebaseerd op de gelijknamige klassieker ‘La Sylphide’. Zoek je eerder iets met een historische twist? Kijk dan eens bij de theatervoorstelling Het water komt over de dijk, een spannend verhaal over de watersnoodramp.

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen door het hele land helpt het gezelschap kinderen en jongeren bij het maken van een verbinding tussen verbeeldingskracht, dans en betekenis. Ook biedt het gezelschap actieve dansworkshops voor op school, en kan het daarnaast bij elke voorstelling een passende workshop geven. En wat dacht je van de mogelijkheid om een ‘Danser in de Klas’ uit te nodigen? Die komt vertellen over wat het betekent om danser te zijn, en over hoe dans zich heeft ontwikkeld. 

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans, modern sprookje
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: pesten, zelfvertrouwen
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte: 240
  • Geschikt voor: groep 3 t/m 5

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Assepoes