Voorstelling Meneer Pannenkoek

Bij een pannenkoek denk je vast aan een ronde vorm, maar er zijn nog véél meer vormen! Zoals de rechthoekige kast en de driehoekige tafel die in de woonkamer van Meneer Pannenkoek staan. Hij houdt ook heel erg van kunst, bijvoorbeeld van kunstenaars als Malevitsj en Kandinsky. In hun werk zitten ook veel vormen. Geometrisch, abstract: in deze voorstelling raakt Meneer Pannenkoek erdoor geïnspireerd!

Kun je vormen dansen?

Waar kun je vormen aan herkennen, en kun je ze ook dansen? Meneer Pannenkoek denkt dat je zelfs een schilderij kunt dansen! Wat denken de leerlingen daarvan? In deze interactieve dansvoorstelling ontdekken de danser en de leerlingen allerlei bewegingen die lijken op vormen. Zoals hoekige, vloeiende en zachte bewegingen die bij een rechthoek passen, de dynamische vorm van een driehoek en de oneindige vorm van een cirkel. Of de stabiliteit van het vierkant: leerlingen gaan op vrolijke ontdekkingsreis!

Tips

Benieuwd naar meer dansvoorstellingen voor het primair onderwijs? Kijk dan eens bij VOETEN!, een voorstelling waarin, je raadt het al, alles draait om voeten. Of laat je leerlingen genieten van een klassieker en neem ze mee in het sprookje van Assepoes, dat in een modern (dans)jasje is gegoten.

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen helpt het gezelschap jongeren bij het leggen van een verbinding tussen verbeeldingskracht, betekenisgeven en dans. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans veel actieve dansworkshops voor op school, en biedt bij elke voorstelling een passende workshop. Daarin ontdekken leerlingen zelf de kracht en creativiteit van dans! Ook kan er een ‘Danser in de Klas’ op bezoek komen bij jouw leerlingen. Eén van de dansers van Lonneke van Leth komt dan vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: interactieve dansvoorstelling
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: vormen leren kennen
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte: 60
  • Geschikt voor: groep 1 t/m 3

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Meneer Pannenkoek