Voorstelling Mijn Huis

In deze voorstelling voor 9+ verbeeldt danser Riccardo Sbrighi het levensverhaal van Ramez Kamel, vluchteling. Hij neemt de leerlingen mee naar het huis van de oma van Ramez in Damascus. Daar bracht Ramez een gelukkige tijd door met zijn familie. Hij luisterde graag naar de verhalen die zijn oma hem vertelde.

Thuis is waar je je veilig voelt

Toen begon de oorlog in Syrië. Ramez koos ervoor om op zoek te gaan naar een plek waar hij en zijn gezin een veiliger bestaan konden leiden. Die plek vond hij na een lange reis in Nederland. Deze danstheatervoorstelling laat leerlingen zien hoe het is als je moet vluchten, en je je huis en vertrouwde omgeving moet achterlaten. Door dans en tekst laat danser Riccardo Sbrighi leerlingen ervaren wat een thuis eigenlijk is: een plek waar je je veilig voelt en mag zijn wie je bent.

Tips

Ben je op zoek naar meer voorstellingen voor het primair onderwijs met een soortgelijk thema? Kijk dan eens bij De Sneeuwstorm, een muzikale vertelling over oorlog voor de bovenbouw. Interesse in meer dans en een luchtiger invalshoek? Dan is de humoristische voorstelling Sorry misschien iets voor jullie. Daarin wordt dans gecombineerd met oosterse vechtkunst en percussie.

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een Haags dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen en maatschappelijke vraagstukken helpt het gezelschap jongeren bij het maken van een connectie tussen dans, verbeeldingskracht en betekenisgeven. Daarnaast geeft Lonneke van Leth Dans veel actieve dansworkshops voor op school, en biedt ook een passende workshop bij elke voorstelling. Leerlingen ervaren dan zelf de kracht en creativiteit van dans! Ook kun je een ‘Danser in de Klas’ uitnodigen! Die komt vertellen hoe het is om danser te zijn en hoe dans als discipline zich heeft ontwikkeld.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans en voordracht
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: vluchtelingen, oorlog
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 180/240
  • Geschikt voor: groep 5 t/m 8

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Mijn Huis