Voorstelling Woordenwervel

Deze adembenemende kinderdansvoorstelling neemt de leerlingen mee naar het universum van letters en woorden! De magie van taal en dans komt tot leven. De leerlingen maken kennis met A.Y.A en H.Y.B kennen. A.Y.A kent alleen klinkers, en H.Y.B. alleen medeklinkers. Beide hebben hun eigen taal. Maar op een dag komen ze elkaar tegen. Samen komen ze erachter hoe ze hun gevoelens, gedachten en verhalen met elkaar kunnen delen.

Creativiteit, expressie en interactie

‘Woordenwervel’ is een dansvoorstelling, en méér. Het is een viering van creativiteit, verbinding en expressie, waar de leerlingen zelf ook aan meedoen. De voorstelling laat zien dat communicatie niet beperkt is tot gesproken of geschreven taal. De kracht van de beweging op zichzelf kan al diepgaande emoties oproepen. Lonneke van Leth Dans liet zich voor deze voorstelling inspireren door het boek ‘Het land van de grote woordenfabriek’ van Agnès de Lestrade.

Tips

Benieuwd naar meer dansvoorstellingen voor de jongsten in het basisonderwijs? Ook van Lonneke van Leth Dans is de voorstelling Meneer Pannenkoek. Of kijk eens bij Bubbel van Tranz.

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een Haags dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen en maatschappelijke thema’s wil het gezelschap jongeren helpen bij het verbinden van dans, verbeeldingskracht en betekenisgeving. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans dansworkshops en biedt ook passende workshops bij elke voorstelling. Leerlingen ervaren door de voorstellingen en in de workshops zelf de kracht van moderne dans.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: letters en taal
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte: 150
  • Geschikt voor: groep 1 t/m 3

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Woordenwervel