Voorstelling Lied van boom

Wat gebeurt er als een boom muziek begint te spelen? De bladeren fluisteren zachtjes, terwijl de takken de wind vangen en fluiten. Stel je eens voor, een cello is in wezen een boom die tot leven komt door snaren. De cello met haar rijke, houtachtige resonantie heeft al generaties lang mensen geroerd. In “Lied van Boom” brengen een cellist en een danser samen een betoverend verhaal tot leven, doordrenkt met de geuren van het bos en de diepe echo’s van de natuur.

Klassieke muziek in een hedendaags jasje

Componisten zoals Benjamin Britten, Johannes Brahms, en Kaija Saariaho creëerden enkele van hun meest aangrijpende werken met de cello in gedachten. “Lied van de Boom” vermengt hun tijdloze composities met frisse, nieuwe klanken van de Argentijnse gitarist Guillermo Celano. Na de voorstelling krijgen de kinderen zelfs de kans om een kindercello te bespelen!

Tips

Benieuwd naar het overige aanbod van muzikale theatervoorstellingen? Kijk bijvoorbeeld eens bij Life of Matheo waarin kleurrijk Afrika tot leven wordt gebracht. Of wat dacht je van Boutje van de Rommelberg? Een vrolijke en vindingrijke voorstelling over Boutje en zijn vrienden.

Over SOIL

SOIL creëert uniek muziektheater, waarbij muziek de kern vormt van een samensmelting met andere artistieke disciplines. Door samen te werken met een divers gezelschap van componisten, visuele kunstenaars, dansers, mime-artiesten en acteurs, vindt SOIL nieuwe wegen in het vertellen van verhalen. Deze kruisbestuiving tussen verschillende kunstvormen zorgt ervoor dat muziek niet alleen het verhaal ondersteunt, maar actief de interpretatie van beelden, ruimtes, en acties transformeert en zelfs de stilte een nieuwe dimensie geeft.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: muziek
  • Door: SOIL
  • Thema: natuur
  • Duur: 35 minuten (de voorstelling kan maximaal 20 minuten uitlopen i.v.m. nagesprek)
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 100/120
  • Geschikt voor: groep 1 t/m 3

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Lied van boom