Voorstelling Nachtuil

De voorstelling ‘Nachtuil’ gaat over Daan. Ze is veel leeftijden tegelijk. Ze is 30, 6, 10, 15. Daan woont in een gewoon dorp, in een gewoon huis, met twee ouders. Ze zit ook gewoon op school, op muziekles en op gymles. Het liefst is ze bezig met mooie dingen maken met haar fantasie: muziek, tekeningen en verhalen. Er gebeuren allerlei dingen die Daan niet kan verklaren. Ze voelt dingen die ze niet wil voelen, en soms komen die gevoelens zomaar uit de lucht vallen.

Over grote thema’s, én de kracht van kunst en muziek

Alsof buitenaardse wezens haar lichaam en haar gedachtes overnemen! Ook gebeuren er dingen waar Daan de schuld van krijgt, terwijl ze er niets mee te maken heeft. En slapen lukt nooit, want ’s nachts hoort ze allerlei stemmen. En die zijn nooit stil. Pas wanneer Daan echt naar zichzelf durft te luisteren, ontdekt ze waarom ze niet slaapt. En waarom er rare dingen gebeuren. En: dat het niet haar schuld is. ‘Nachtuil’ is een voorstelling over opgroeien in een onveilige omgeving, over seksueel misbruik en verwaarlozing. Maar ook een voorstelling over hoe kunst en muziek je kunnen helpen bij het uiten van jezelf.

Tips

Ben je benieuwd naar meer diepgaande theatervoorstellingen voor leerlingen in het basisonderwijs? Het Achterhuis van Sabine van Boven is een theatermonoloog over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Of kijk eens bij Mijn Huis, een voorstelling die het verhaal vertelt van een vluchteling. 

Over Erica Roozendaal

Sinds 2017 heeft muziek- en theatermaker en beeldend kunstenaar Erica Roozendaal meegewerkt in vier schoolvoorstellingen. Tijdens die uitvoeringen ontdekte ze haar affiniteit met acteren en het contact maken met de kinderen. In 2022 schreef ze met Nachtuil haar eerste eigen voorstelling voor kinderen, die is gebaseerd op haar eigen verhalen en herinneringen. In alle theatervoorstellingen van Erica speelt muziek een grote rol.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: Erica Roozendaal
  • Thema: seksueel misbruik, zelfontplooiing
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte: 90
  • Geschikt voor: groep 6 t/m 8

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Nachtuil