Voorstelling Welk geluid komt eruit?

Een muzikale reis die jullie niet willen missen! Tijdens ‘Welk geluid komt eruit?’ laten René (componist voor Kinderen voor Kinderen) en Raymond zien hoe je met hele simpele geluiden ontzettend leuke, én goede, muziek kan maken.

Reis langs geluid, muziek en instrumenten

Ieder geluid is bruikbaar. Van een brandweersirene tot een uil, en van een scheetje tot gehuil. De mannen van DIVE nemen de leerlingen mee op een muzikale reis, van de Arabische wereld via Suriname naar Europa. Daarbij leggen ze ook nog eens uit hoe verschillende instrumenten werken. Van een akoestische gitaar tot een elektronische schakelaar. En… wisten jullie dat geluiden ook kleuren hebben? Welke kleur heeft het gekrijs van een zeemeeuw bijvoorbeeld? René en Raymond laten zelfs zien en horen dat je muziek kan maken zonder een instrument aan te raken, simpelweg door met je handen, hoofd of benen door infraroodstralen te bewegen. Door deze bewegingen kun je zelfs ‘in de lucht scratchen’. Daar hoef je geen platen voor te hebben of DJ voor te zijn!

Tips

Ben je benieuwd naar meer muzikale voorstellingen waar je jouw leerlingen blij mee maakt? Neem eens een kijkje bij de voorstelling De Liedjesatlas en maak een muzikale reis rond de wereld. Of check de interactieve voorstelling Bekkens en Branie!

Over DIVE

De band DIVE wordt gevormd door René Lenting en Raymond Dreesen. Met DIVE treden ze over de hele wereld op met hun live dancemuziek. Ook schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programma’s als Telekids en het NOS-journaal.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: muziek
  • Door: DIVE
  • Thema: muzikale reis
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte: 120
  • Geschikt voor: alle groepen

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Welk geluid komt eruit?