Voorstelling Willem Junior

Nog te boeken tot en met 9 juli 2024! Leg je de voorstelling voor 20 april vast, dan krijg je de 2de voorstelling op dezelfde dag gratis. Voorbeeld: Als je voor 20 april twee voorstellingen voor 2 juli vastlegt, dan krijg je de 2de voorstelling gratis.

‘Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we, ben ik van Duitse bloed’: bij elke voetbalwedstrijd zingen we een lied over deze Wilhelmus. Als je er goed naar luistert, valt je heel wat op! Euh, van Duitse bloed? Wat heeft Duitsland met ons te maken? Dit gaat toch over Willem van Oranje, onze ‘vader des vaderlands’? Trouwens, als zijn bijnaam Willem de Zwijger was, waarom praat hij dan zo veel? En die Spaanse koning, hoe zat het daar ook alweer mee? De voorstelling op school ‘Willem Junior’ neemt een duik in onze vaderlandse geschiedenis.

Terug in de tijd

In ‘Willem Junior’ helpt een wel heel bijzondere app twee nieuwsgierige jongens om terug in de tijd te gaan. Daar lopen ze de jonge Willem tegen het lijf. Ze zetten alles op alles om de mysteries rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’ te ontrafelen.  We hebben allemaal wel eens over hem gehoord, maar we weten eigenlijk niet zo veel over hem. Willem Junior is een energieke geschiedenisvoorstelling, vol liedjes, spannende momenten en humor. Er zijn aparte lespakketten beschikbaar die bestaan uit een handleiding, een werkboek én muziek.

Tips

Benieuwd naar meer voorstellingen op school over geschiedenis en de Nederlandse Canon? In Het Achterhuis brengt Sabine van Boven in een theatermonoloog het verhaal van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Van Theaterloods-B is de spannende theatervoorstelling Het water komt over de dijk, over de nacht van de watersnoodramp in 1953.

Over STENT Producties

STENT Producties is uitgegroeid tot één van de vaste producenten die Nederland kent. Het bieden van een podium aan jong en onbekend talent is een speerpunt. Komende jaren zal STENT Producties zich nog meer gaan richten op specifieke doelgroepen door afwisselend producties te produceren in de genres educatie en amusement. Vanaf augustus 2024 is de musical ‘Juf Braaksel en de magische ring’ te zien, naar de bekende boeken van Carry Slee.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: muzikale geschiedenisvoorstelling
  • Door: STENT Producties
  • Thema: geschiedenis, Nederlandse Canon
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 150 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 125/250
  • Geschikt voor: groep 6 t/m 8

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Willem Junior