Voorstelling Het Achterhuis

In deze educatieve theatermonoloog biedt actrice Sabine van Boven uw leerlingen een bijzondere blik op het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door het verhaal van Anne en haar familie, die in het verborgen ‘Achterhuis’ in Amsterdam leefden, naar het toneel te brengen, brengt zij de historie tot leven.

Angst, hoop en verliefdheid

Van Boven heeft “Het Achterhuis” omgevormd tot een aangrijpende monoloog die de complexe emoties belicht waarmee Anne gedurende meer dan twee jaar onderduiken te maken had. Deze voorstelling neemt uw leerlingen mee op een reis door een wereld van angst, dromen, hoop, woede, verdriet, en zelfs verliefdheid, en toont Anne als een normaal meisje van 13 onder buitengewone omstandigheden. Deze voorstelling is goedgekeurd door het Anne Frank Fonds in Basel, wat de kwaliteit en authenticiteit ervan onderstreept.

Tips voor historisch theater

Als u geïnteresseerd bent in meer voorstellingen met een historische context, dan biedt Theaterloods-B de boeiende voorstelling “Het water komt over de dijk”, een voorstelling over de watersnoodramp. Of kijk eens bij “Willem Junior” van Stent, waarin het leven van de jonge Willem van Oranje op een verrassende manier wordt verkend. Deze voorstellingen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op uw lesprogramma en de interesse van uw leerlingen in geschiedenis verder aanwakkeren.

Over Sabine van Boven

Sabine van Boven is niet alleen een getalenteerde actrice, maar ook een ervaren theaterdocent. Met haar opleidingen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ze afstudeerde als docent drama en later als actrice, brengt ze een schat aan kennis en ervaring naar haar voorstellingen. Haar achtergrond als educatief professional maakt haar bijzonder geschikt om complexe historische onderwerpen toegankelijk te maken voor jonge leerlingen.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theatermonoloog
  • Door: Sabine van Boven
  • Thema: Tweede Wereldoorlog, Nederlandse Canon
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 75 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 60/60
  • Geschikt voor: groep 6, 7 en 8

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Het Achterhuis