Voorstelling Het water is over de dijk

Wat zou jij doen als er een ramp zoals hoogwater op je afkomt? Kies je voor jezelf, of is er méér waar het om draait? Wie neem je mee? En wat laat je achter? De voorstelling op school ‘Het water is over de dijk’ van Theaterloods-B gaat niet alleen over toen, maar ook over nu. De voorstelling neemt leerlingen mee naar de nacht van 31 januari in het jaar 1953. Het water overspoelt Zeeland, de watersnoodramp vindt plaats.

Hoofdpersonen Jan en Sara

In ‘Het water is over de dijk’ volgen we Jan en Sara. Ze worden verliefd op elkaar, maar dan is daar het water. Krijgt hun prille liefde een kans? De acteurs schakelen razendsnel van de ene rol naar de andere. Een deftige burgemeester, een oude vrouw op zolder, een dronken dijkgraaf: ze komen allemaal voorbij. Zij brengen het verhaal van de nacht van de watersnoodramp tot leven. Een verhaal dat vragen oproept die ook vandaag de dag nog actueel zijn.

Tips

Voor het primair onderwijs verzorgt Theaterloods-B ook de voorstelling De verschrikkelijke badmeester, een spannende komedie over akelige ouders, zielige zeehondjes en… een verschrikkelijke badmeester! Of kijk eens bij Leeuwenhart, over de klassieker van Astrid van Lindgren.

Over Theaterloods-B

Theaterloods-B is een Zeeuwse jeugdtheatermakerij die zich richt op leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Jongeren zien de wereld veelal via social media of tv. Door ze te confronteren met acteurs en onverwachte situaties, wil Theaterloods-B hun beleving verruimen, ze zelf na laten denken en hun enthousiasme voor theater aanwakkeren. De acteurs spelen in klaslokalen, in speel- of gymzalen, en ook in het theater.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: Theaterloods-B
  • Thema: Nederlandse Canon, watersnoodramp
  • Duur: 60 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 120/120
  • Geschikt voor: groep 4 t/m 8

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 of 2 voorstellingen: 1362 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Het water is over de dijk