Voorstelling Leeuwenhart

“Je moet erin geloven. Dan gebeurt het…” Met ‘Leeuwenhart’ brengt Theaterloods-B een fantasievolle en spannende bewerking van de klassieker van Astrid Lindgren. De voorstelling draait om de gebroeders Leeuwenhart: Jonathan en Kruimel. De leerlingen reizen met de broers mee naar Nangijala, een wereld waar de verbeelding werkelijkheid wordt. Maar dan blijkt dat deze sprookjesachtige wereld ook een duistere kant heeft.

Fantasiewereld komt tot leven

‘Leeuwenhart’ is een heroïsch verhaal over doodgaan, broederliefde en moed. Jonathan sleept zijn broertje Kruimel mee in een fantasiewereld vol draken en paarden. In de loop van de voorstelling zet Kruimel het avontuur echter steeds meer naar zijn hand. De jeugdklassieker De Gebroeders Leeuwenhart komt in deze bewerking met minimale middelen tot leven: de verbeelding aan het werk!

Tips

Ben je op zoek naar meer theatervoorstellingen voor jouw leerlingen in het primair onderwijs? De Grote Zambini is een grappige en magische theatervoorstelling. Of kijk bijvoorbeeld eens bij Het water is over de dijk, ook van Theaterloods-B. Een voorstelling die gaat over de nacht van de watersnoodramp in 1953.

Over Theaterloods-B

Theaterloods-B is een jeugdtheatermakerij uit Zeeland die zich richt op leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in heel Nederland. Jongeren ontdekken de wereld veelal via social media of tv. Door ze te laten kennismaken met acteurs en onverwachte situaties, wil Theaterloods-B hun belevingswereld verruimen en hun enthousiasme voor theater stimuleren.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: Theaterloods-B
  • Thema: literaire klassieker
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 60 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 120/120
  • Geschikt voor: groep 6 t/m 8

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Voorstelling Leeuwenhart