Show menu

Workshops voor school

63 workshops geselecteerd

Workshops onderwijs

We hebben een uitgebreid workshopaanbod in de disciplines beeldende kunst, circus, dans, digitale media, kunst & techniek, muziek en theater. Bij alle workshops is ons uitgangspunt dat we complementair aan de school zijn. Vooraf maken we dan ook altijd graag kennis met de school en leerkrachten. Wij vinden workshops op school van waarde als de leerlingen iets meemaken, ervaren of beleven dat aansluit op hun belevingswereld en aansluit op wat er op school nog meer wordt ondernomen. Naast kunstonderwijs vinden wij techniekonderwijs op de basisschool erg belangrijk. Het liefste combineren wij kunst en techniek om zo echt een toegevoegde waarde te geven aan het al bestaande aanbod.

Kleuters

Niet elke workshop of elke workshopleider is geschikt voor alle doelgroepen. Activiteiten voor kleuters zijn daarin soms nog wat lastiger dan workshops voor leerlingen in andere leeftijden. Toch hebben we een aantal bijzondere workshops voor basisscholen ontwikkelt die aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo hebben we Sprookjesfilm en Zelf verf maken.

Kunst workshops op school

Iedereen is het erover eens; kunst verrijkt het leven van iedereen. Maar hoe kunst ervaren wordt verschilt veel tussen verschillende mensen. De kunstworkshops die wij op school organiseren richten zich allemaal op actieve kunstbeleving. Leerlingen gaan in onze workshops op school kennismaken met een kunstvorm, -techniek of -discipline. Om dit zo sterk mogelijk te kunnen maken passen wij elke kunstworkshop aan op de identiteit en wensen van de school. Naast kunstworkshops bieden wij ook een workshop kunst en techniek voor de basisschool. In deze kunstworkshops wordt de verbinding tussen kunst en techniek gelegd.

Workshop op school

Iets bijzonders organiseren

Is er iets te vieren? Wellicht een jubileum of een laatste schooldag? Wij komen graag activiteiten organiseren op school voor deze speciale gelegenheid! De activiteiten die we aanbieden passen we aan naar jullie leerlingen en school. Neemt de directeur afscheid? Laten we dan speciaal voor hem of haar iets organiseren! Die laatste dag moet natuurlijk een feestje worden. Een circusworkshop op school is de ideale manier om ‘s middags een mooie voorstelling neer te zetten als onvergetelijk afscheid. Wij maken met circus op school een echt feest! Ook voor thema weken, zoals de Kinderboekenweek, organiseren wij passende workshops.

Vakdocenten inhuren voor kunst workshops

Scholen hebben vaak al moeite om voldoende onderwijsgevend personeel te vinden, laat staan om extra vakdocenten in te huren. Ben je op zoek naar die ene docent die een mooie dansworkshops op school kan geven? Of eerder een speelse theaterworkshop voor de basisschool? Zoek niet verder! Bij Grote Broer hebben we een groot aanbod van vakdocenten die graag een workshop komen geven aan jullie leerlingen. We kunnen meerdere klassen lesgeven op een dag, en de workshop wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen.

Geen materiaal?

Soms zou je een specifieke les graag willen geven maar heb je daar de middelen niet voor. Misschien heb je niet voldoende tijd om het voor te bereiden, of je hebt bepaalde materialen niet voor handen. Bij Grote Broer hebben we al deze materialen wel. Misschien is een workshop Virtual Reality voor de basisschool wel iets voor jullie? De workshop Upcycling op school is ook een aanrader! Hierbij kan je met je leerlingen zelf al het benodigde materiaal verzamelen. Zo krijgt de workshop meteen een langer tijdsbestek waardoor de leerlingen extra veel kunnen leren!

Workshops in alle kunstdisciplines

In elke kunstdiscipline bieden wij activiteiten aan. Niet alleen in de disciplines theater, beeldende kunst, dans en circus. Maar ook in vernieuwende disciplines als Kunst & Techniek en Digitale Media. Een muziekworkshop op de basisschool laat kinderen kennismaken met een bepaald onderdeel van muziekonderwijs. Hierbij kijken we ook naar wat er al wordt aangeboden op de school. We proberen activiteiten aan te bieden naast wat er al gegeven wordt op de school.

Workshops passend bij elke school

Voor elke school hebben we een passend aanbod van workshops. Deze workshops verschillen per school en per doelgroep. Bij Speciaal Onderwijs vragen we hele andere vaardigheden van de kinderen dan op Regulier onderwijs of bijvoorbeeld een vrije school. We gaan altijd in gesprek met de leerkracht om de juiste workshops te selecteren. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij hierin wel goed advies geven. Wellicht is een workshop Digitale Media wel iets voor jullie middenbouw? Stop Motion is altijd een groot succes!

Workshop op school 2

Onderbouw

Voor de onderbouw zijn andere activiteiten geschikt dan voor de midden- en bovenbouw. Een leuke workshop voor de onderbouw is het Duurzaamheidslab. In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag allerlei materialen, zoals oud speelgoed, plastic afval en textiel! Deze workshop kan eenmaal gegeven worden maar we kunnen er ook een lessenserie van maken. Zo krijgen leerlingen meerdere momenten de kans om met de materialen aan de slag te gaan.

Middenbouw

Leerlingen uit de middenbouw vinden andere dingen interessant dan jongere leerlingen of de leerlingen die al in de bovenbouw zitten. Om deze leerlingen een goede activiteit aan te kunnen bieden hebben we speciale workshops ontwikkeld voor deze doelgroepen. In principe kunnen andere activiteiten ook aan leerlingen in de middenbouw worden aangepast. Voor de middenbouw bieden we ook workshops Nieuwe Media op school aan. Zo kunnen leerlingen ook kennis maken met Virtual Reality en Augmented Reality. Dit zijn terreinen waar de groepsleerkracht vaak minder vanaf weet of de middelen niet heeft om hiermee les te geven. Door onze activiteiten aan te bieden kunnen de leerlingen toch met deze nieuwe technieken aan de slag.

Bovenbouw

De oudste leerlingen op school, die uit de bovenbouw, wil je zo goed mogelijk klaarstomen voor het vervolgonderwijs. Hier doen wij graag aan mee door ze vernieuwende workshops te geven. Een workshop Vloggen op school is daar een goed voorbeeld van. Tijdens deze activiteit gaan ze aan de slag met nieuwe technieken en met het presenteren van zichzelf. Deze vaardigheden zijn ook belangrijk voor op de middelbare school. Vloggen spreekt de leerlingen aan omdat ze het herkennen uit hun eigen belevingswereld. Wie kijkt er tegenwoordig niet naar Enzo Knol?

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen onze workshops hebben ervaren? Bekijk dan hier onze reviews.