Show menu

Workshops voor school

63 workshops geselecteerd
Je gekozen filters Filters wissen

Workshops onderwijs

We hebben een uitgebreid workshopaanbod in de disciplines beeldende kunst, circus, dans, digitale media, kunst & techniek, muziek en theater. Het is ons uitgangspunt om complementair aan de school te zijn. Vooraf maken we dan ook altijd graag kennis met de school en leerkrachten. Wij vinden workshops op school van waarde als de leerlingen iets meemaken, ervaren of beleven dat aansluit op hun belevingswereld en aansluit op wat er op school nog meer wordt ondernomen. Naast kunstonderwijs vinden wij techniekonderwijs op de basisschool erg belangrijk. Het liefste combineren wij kunst en techniek om zo echt een toegevoegde waarde te geven aan het al bestaande aanbod.

Hoe zit het met…

De meest gestelde vragen op een rijtje!

Kan Grote Broer ook workshops organiseren voor alle klassen tegelijk?

Natuurlijk kan dit! Grote Broer heeft culturele activiteiten voor alle klassen en leeftijden. We hebben allerlei docenten in ons netwerk waardoor we dit kunnen realiseren. Graag komen we van te voren even langs om alles goed door te spreken zodat de workshops een groot succes worden!

Wat zijn de kosten voor workshops van Grote Broer?

De kosten van workshops zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo kan je als school kiezen voor diverse tijdsduren van de workshop: 45, 60, 75 of 90 minuten (of een dagproject). Daarbij is het heel voordelig om een workshop een tweede, derde of vierde ronde aansluitend te laten plaatsvinden. Verder zijn de reiskosten een standaard bedrag, waar de workshop ook plaatsvindt in Nederland, maar zijn de materiaalkosten per workshop verschillend. Immers, een dansdocente hoeft geen materialen mee te nemen, maar een grimeuse wel. Onze adviseurs maken graag een prijsopgave op maat!

Zijn er ook workshops geschikt voor kleuters / de onderbouw?

Uit ervaring hebben we gemerkt dat het prettig is als 1 leerkracht aanwezig is tijdens de workshop. Een bekend Er zijn diverse workshops van Grote Broer die speciaal zijn ontwikkeld voor kleuters / de onderbouw. Wat dacht je van een workshop Circusspelen of Kleuterdans. Workshops waarbij fijne motoriek nog niet heel ver ontwikkeld hoeft te zijn, waar speelse kennismaking met kunst centraal staat en de aandachtsspanne niet al te lang hoeft te zijn. Grote Broer weet met professionele kunstdocenten hoe we dit op de juiste manier kunnen aanpakken zodat de leerlingen een onvergetelijke workshop beleven! 

Zijn er ook workshops gericht op kunst en techniek?

Grote Broer houdt van het snijvlak tussen kunst en techniek. Daarom zijn er diverse workshops gecreëerd die zich hierop focussen. Wat dacht je van Interactief met Micro:bit, of 3D printerpen tekenen of een Stroomlab? Leerlingen maken kennis met zaken als programmeren, stroom of ontwerpen. Onder leiding van een professionele workshopdocent is het een waardevolle dag waar prachtige technische kunstwerkjes ontstaan!

Hoe lang duren workshops van Grote Broer?

De workshops van Grote Broer zijn in diverse tijdsduren te boeken. Afhankelijk van de doelgroep, de gewenste planning en het budget wordt gekeken welke  tijdsduur de rondes hebben. Een ronde kan bijvoorbeeld 45, 60, 75 of 90 minuten duren. Het meest voordelig is om één workshop meerdere rondes te laten plaatsvinden. Daarnaast zijn er prachtige dagprojecten waarbij leerlingen naar een grote gezamenlijke voorstelling toewerken.

Activiteiten voor kleuters

Niet elke workshop of elke workshopleider is geschikt voor alle doelgroepen. Activiteiten voor kleuters zijn daarin soms nog wat lastiger dan workshops voor leerlingen in andere leeftijdscategoriën. Grote Broer houdt hier rekening mee. We hebben een aantal bijzondere workshops voor basisscholen ontwikkelt die aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo hebben we de workshop Sprookjesfilm en Zelf verf maken.

Kunst workshops op school

Kunst verrijkt het leven van iedereen. Maar hoe je kunst ervaart verschilt tussen per mens. De kunstworkshops die wij op school organiseren richten zich allemaal op actieve kunstbeleving. Leerlingen gaan in onze workshops op school kennismaken met een kunstvorm, -techniek of -discipline. Om dit zo sterk mogelijk neer te zetten, passen wij elke kunstworkshop aan op de identiteit en wensen van de school. Naast kunstworkshops bieden wij ook workshops kunst en techniek aan voor de basisscholen. In deze kunstworkshops wordt de verbinding tussen kunst en techniek gelegd.

Workshop op school

Iets bijzonders organiseren

Is er iets te vieren? Wellicht een jubileum of een laatste schooldag? Wij komen graag activiteiten organiseren op school voor deze speciale gelegenheid! De activiteiten die we aanbieden passen we aan op jullie leerlingen, school en het desbetreffende evenement. Neemt de directeur afscheid? Laten we dan speciaal daarvoor iets organiseren! Die laatste dag moet natuurlijk een feestje worden. Een circusworkshop op school is de ideale manier om ‘s middags een mooie voorstelling neer te zetten als onvergetelijk afscheid. Wij maken met circus op school een echt feest! Ook voor themaweken, zoals de Kinderboekenweek, organiseren wij passende workshops.

Vakdocenten inhuren voor kunst workshops

Scholen hebben vaak al moeite om voldoende onderwijsgevend personeel te vinden, laat staan om extra vakdocenten in te huren. Ben je op zoek naar die ene docent die mooie dansworkshops op school kan geven? Of eerder een speelse theaterworkshop voor de basisschool? Zoek niet verder! Bij Grote Broer hebben we een groot aanbod van vakdocenten die graag een workshop komen geven aan jullie leerlingen. We kunnen meerdere klassen lesgeven op een dag, en de workshop wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen. Op deze manier kan je gebruik maken van de expertise van deze professionals en de leerlingen een kwalitatieve kennismaking of verdieping geven van kunst en cultuur.

Geen materiaal?

Soms zou je een specifieke les graag willen geven maar heb je daar de middelen niet voor. Misschien heb je niet voldoende tijd om het voor te bereiden of je hebt bepaalde materialen niet voor handen. Bij Grote Broer hebben we al deze materialen wel. Misschien is een workshop Virtual Reality voor de basisschool wel iets voor jullie? De workshop Upcycling op school is ook een aanrader! Hierbij kan je met je leerlingen zelf al het benodigde materiaal verzamelen. Zo krijgt de workshop meteen een langer tijdsbestek waardoor de leerlingen extra veel kunnen leren! Zo kan je zonder dure materialen zelf aan te schaffen als school toch de leerlingen hier kennis mee laten maken.

Workshops in alle kunstdisciplines

In elke kunstdiscipline bieden wij activiteiten aan. Niet alleen in de disciplines theater, beeldende kunst, dans en circus. Maar ook in vernieuwende disciplines zoals Kunst & Techniek en Digitale Media. Een muziekworkshop op de basisschool laat kinderen kennismaken met een bepaald onderdeel van muziekonderwijs. Hierbij kijken we ook naar wat er al wordt aangeboden op de school. We proberen activiteiten aan te bieden naast wat er al gegeven wordt op de school, zodat het altijd een waardevolle toevoeging is.

Workshops passend bij elke school

Voor elke school hebben we een passend aanbod van workshops. Deze workshops verschillen per school en per doelgroep. Bij Speciaal Onderwijs vragen we hele andere vaardigheden van de kinderen dan op Regulier onderwijs of bijvoorbeeld een vrije school. We gaan altijd in gesprek met de leerkracht om de juiste workshops te selecteren. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij hierin wel goed advies geven. Wellicht is een workshop Digitale Media wel iets voor jullie middenbouw? De workshop Stop Motion is altijd een groot succes!

Workshop op school 2

Onderbouw

Voor de onderbouw zijn andere activiteiten geschikt dan voor de midden- en bovenbouw. Een leuke workshop voor de onderbouw is het Duurzaamheidslab. In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag allerlei materialen, zoals oud speelgoed, plastic afval en textiel! Deze workshop kan 1x gegeven worden maar we kunnen er ook een lessenserie van maken. Zo krijgen leerlingen meerdere momenten de kans om met de materialen aan de slag te gaan en is het niet alleen een kennismaking met maar ook een verdieping in het onderwerp.

Middenbouw

Leerlingen uit de middenbouw vinden andere dingen interessant dan jongere leerlingen of de leerlingen die al in de bovenbouw zitten. Om deze leerlingen een goede activiteit aan te kunnen bieden hebben we speciale workshops ontwikkeld voor deze doelgroepen. In principe kunnen andere activiteiten ook aan leerlingen in de middenbouw worden aangepast, dus mocht jullie voorkeur uitgaan naar een specifieke workshop? Dan maken wij dit op maat voor de juiste doelgroep. Voor de middenbouw bieden we ook workshops Nieuwe Media op school aan. Zo kunnen leerlingen ook kennis maken met Virtual Reality en Augmented Reality. Dit zijn terreinen waar de groepsleerkracht vaak minder vanaf weet of de middelen niet heeft om hiermee les te geven. Door onze activiteiten aan te bieden kunnen de leerlingen toch met deze nieuwe technieken aan de slag.

Bovenbouw

De oudste leerlingen op school, die uit de bovenbouw, wil je zo goed mogelijk klaarstomen voor het vervolgonderwijs. Hier doen wij graag aan mee door ze vernieuwende workshops te geven. Een workshop Vloggen op school is daar een goed voorbeeld van. Tijdens deze activiteit gaan ze aan de slag met nieuwe technieken en met het presenteren van zichzelf. Deze vaardigheden zijn ook belangrijk voor op de middelbare school. Vloggen spreekt de leerlingen aan omdat ze het herkennen uit hun eigen belevingswereld. Wie kijkt er tegenwoordig niet naar Enzo Knol?

Dagproject voor de hele school

Soms is één workshops simpelweg niet voldoende. Hebben jullie behoefte aan een hele dag vol culturele activiteiten voor de hele school? Niet alleen workshops maar ook nog eens een spetterende voorstelling? Dan zijn onze dagprojecten precies wat je zoekt. We hebben van verschillende disciplines ook dagprojecten gemaakt. Een hele leuke hiervan is bijvoorbeeld het theaterdagproject Hotel Heerlijk.

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen onze workshops hebben ervaren? Bekijk dan hier onze reviews.