Show menu

Workshops voor school

Ben je op zoek naar creatieve workshop activiteiten? Grote Broer geeft de leukste workshops op locatie! Gaan jullie een muziekworkshop of juist een theaterworkshop volgen? Bij Grote Broer vind je een breed scala aan mogelijkheden! Zo organiseren we ook digitale media en techniek activiteiten, of misschien haal jij wel professionele circusdocenten naar school! Neem hieronder een kijkje in ons volledige aanbod van workshops en dagprojecten van Grote Broer.
Je gekozen filters Filters wissen
64 Workshops geselecteerd

We vonden de dag super geslaagd! Ongelooflijk knap wat de docenten in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. We zijn zeker van plan om nog eens met jullie in zee te gaan.

Gevers Deutz Terweeschool – Oegstgeest

Weet je al wat je wil? 

Workshops zonder materiaalkosten? 

Alles nog eens op het gemak bekijken?

Workshop activiteit basisschool Fysiek theater 2

“Bewondering voor hoe de workshopdocenten de kinderen benaderen en allemaal zover krijgen dat ze de drempel willen over gaan.”

De Springplank – Leiden

“Wij hebben gisteren zeer geslaagde workshoprondes gehad. De docent was heel rustig en duidelijk in haar instructies, waardoor het voor ieder kind lukte om binnen 45 min een mooi werkje met de 3d pen te maken.”

OBS De Nieuwe Wereld – Purmerend

Kennismaken? Laten we binnenkort bellen.

Jubileumfeest vieren?

“We hebben veel positieve geluiden terug gekregen van kinderen en docenten over hoe leuk het was en dat het zo’n welkome aanvulling was op deze dag.”

IKC Binnenstebuiten – Huissen

Kunstworkshops voor het onderwijs

We hebben een uitgebreid aanbod van creatieve workshop activiteiten voor scholen. Je kunt kiezen uit maar liefst zeven kunstdisciplines! Beeldende kunst, circus, dans, digitale media, kunst & techniek, muziek en theater: we organiseren kinder workshops op locatie in heel Nederland! Vooraf maken we natuurlijk eerst graag kennis met jullie school en leerkrachten. Wij vinden workshops op school extra waardevol als de leerlingen iets meemaken, ervaren of beleven wat aansluit op hun belevingswereld en op wat een aanvulling is op het kunsteducatie programma van jullie school. Naast kunstonderwijs vinden wij techniekonderwijs op de basisschool belangrijk. Het liefste combineren wij kunst en techniek om zo echt een toegevoegde waarde te geven aan het al bestaande aanbod.

Hoe zit het met…

De meest gestelde vragen op een rijtje!

Heeft Grote Broer ook workshop ideeën voor alle klassen tegelijk?

Natuurlijk! Grote Broer heeft culturele activiteiten voor alle klassen en leeftijden. Op veel scholen organiseren we creatieve workshops voor de hele school. We hebben bijna 300 workshopdocenten in ons netwerk waardoor we dit kunnen realiseren. Graag komen we van te voren even langs om alles goed door te spreken zodat de workshops op locatie een groot succes worden!

Wat zijn de kosten voor workshops op locatie van Grote Broer?

De kosten van workshop activiteiten zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo kan je als basischool kiezen voor diverse tijdsduren van de workshop: 45, 60, 75 of 90 minuten (of een dagproject). Daarbij is het heel voordelig om een workshop voor kinderen een tweede, derde of vierde ronde aansluitend te laten plaatsvinden. Verder zijn de reiskosten een standaard bedrag, waar de workshop ook plaatsvindt in Nederland, maar zijn de materiaalkosten per workshop verschillend. Immers, een dansdocente hoeft geen materialen mee te nemen, maar een grimeuse wel. Onze adviseurs maken graag een prijsopgave op maat!

Zijn er ook workshops geschikt voor kleuters / de onderbouw?

Er zijn diverse creatieve workshops van Grote Broer die speciaal zijn ontwikkeld voor kleuters / de onderbouw. Wat dacht je van een originele workshop Circusspelen of Kleuterdans? Dit zijn school workshops waarbij de fijne motoriek en de aandachtspanne nog niet ver ontwikkeld hoeven te zijn. Kinderen gaan speels kennismaken met kunst. Grote Broer weet met professionele kunstdocenten hoe we dit op de juiste manier aanpakken, zodat de leerlingen onvergetelijke creatieve workshops beleven! Workshops zijn er voor alle scholen en leeftijden!

Zijn er ook workshop activiteiten gericht op kunst en techniek?

Grote Broer houdt van het snijvlak tussen kunst en techniek. Daarom zijn er diverse creatieve workshops gecreëerd die op locatie gegeven kunnen worden. Wat dacht je van de originele workshops Interactief met Micro:bit, of 3D printerpen tekenen of een Stroomlab? Kinderen maken via workshops op school kennis met zaken als programmeren, stroom of ontwerpen. Onder leiding van een professionele workshopdocent is het een waardevolle dag waar prachtige technische kunstwerkjes ontstaan!

Hoe lang duren workshops voor scholen?

De workshop activiteiten van Grote Broer zijn in diverse tijdsduren te boeken. Afhankelijk van de doelgroep, de gewenste planning en het budget wordt gekeken welke  tijdsduur de rondes hebben. Een ronde kan bijvoorbeeld 45, 60, 75 of 90 minuten duren. Het meest voordelig is om één creatieve workshop meerdere rondes te laten plaatsvinden op school. Daarnaast zijn er prachtige dagprojecten waarbij leerlingen naar een grote gezamenlijke voorstelling toewerken.

Workshop activiteiten voor kleuters

Niet elke workshop creativiteit en niet elke workshopdocent is geschikt voor alle doelgroepen. Activiteiten voor kleuters zijn daarin soms nog wat lastiger dan workshops voor leerlingen in andere leeftijdscategoriën. Grote Broer houdt hier mee rekening. We hebben een aantal bijzondere workshops voor basisscholen ontwikkelt die aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo organiseren we de theaterworkshop Sprookjesfilm en de kunstworkshop Zelf verf maken. De workshopactiviteiten zijn geschikt voor alle scholen én voor iedere doelgroep heeft Grote Broer workshops op maat.

Workshop creativiteit op school

Kunst verrijkt het leven van iedereen. Maar hoe je kunst ervaart verschilt tussen per mens. De creatieve workshop activiteiten die wij op school organiseren richten zich allemaal op actieve kunstbeleving. Leerlingen gaan in onze workshops op school kennismaken met een kunstvorm, -techniek of -discipline. Om dit zo sterk mogelijk neer te zetten, passen wij elke kunstworkshop aan op de identiteit en wensen van de school. Naast beeldende workshop activiteiten bieden wij ook workshops kunst en techniek aan voor de basisscholen. In deze kunstworkshops wordt de verbinding tussen kunst en techniek gelegd. Met Grote Broer organiseer je eenvoudig de leukste workshops voor de basisschool!

Workshop op school

Iets bijzonders organiseren

Is er iets te vieren? Wellicht een jubileum of een laatste schooldag? Wij komen graag workshop activiteiten organiseren op school voor deze speciale gelegenheid! De workshops op locatie passen we aan op jullie leerlingen, school en het desbetreffende evenement. Neemt de directeur afscheid? Laten we dan speciaal daarvoor iets organiseren! Die laatste dag moet natuurlijk een feestje worden. Een circusworkshop op school is de ideale manier om ‘s middags een mooie voorstelling neer te zetten als onvergetelijk afscheid. Wij maken met circus op school een echt feest! Ook voor themaweken, zoals de Kinderboekenweek, organiseren wij passende creatieve workshops op scholen.

Vakdocenten inhuren voor kunst workshops op locatie

Scholen hebben vaak al moeite om voldoende onderwijsgevend personeel te vinden, laat staan om extra vakdocenten in te huren. Ben je op zoek naar die ene docent die mooie dansworkshops op school kan geven? Of eerder een speelse theaterworkshop voor de basisschool? Zoek niet verder! Bij Grote Broer hebben we een groot aanbod van vakdocenten die graag kinderworkshops op locatie komen geven. We kunnen meerdere klassen lesgeven op een dag, en de kunstworkshops worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. Op deze manier kan je gebruik maken van de expertise van deze professionals en de leerlingen een kwalitatieve kennismaking of verdieping geven van kunst en cultuur. De creatieve workshops van Grote Broer kunnen we op locatie op school geven, maar ze kunnen ook op een feest locatie georganiseerd worden.

Geen materiaal voor de workshop activiteit?

Soms zou je een specifieke les graag willen geven maar heb je daar de middelen niet voor. Misschien heb je niet voldoende tijd om het voor te bereiden of je hebt bepaalde materialen niet voor handen. Bij Grote Broer hebben we al deze materialen wel. Misschien is een workshop Virtual Reality voor de basisschool wel iets voor jullie? De workshop Upcycling op school is ook een aanrader! Hierbij kan je met je leerlingen zelf al het benodigde materiaal verzamelen. Zo krijgt deze kinderworkshop op locatie meteen een langer tijdsbestek waardoor de leerlingen extra veel kunnen leren! Zo kan je zonder dure materialen zelf aan te schaffen als school toch de leerlingen hier kennis mee laten maken.

Workshops in alle kunstdisciplines voor scholen

In elke kunstdiscipline bieden wij workshop activiteiten aan. We bieden niet alleen theaterworkshops, muziekworkshops, kunstworkshops en dansworkshops aan, maar juist ook activiteiten in de disciplines Kunst & Techniek en Digitale Media. Een muziekworkshop op de basisschool laat kinderen kennismaken met een bepaald onderdeel van muziekonderwijs. Hierbij kijken we ook naar wat er al wordt aangeboden op scholen. We proberen creatieve activiteiten aan te bieden naast wat er al gegeven wordt op de school. Zo is een workshop creativiteit altijd een waardevolle toevoeging.

Workshops op scholen

Voor elke basisschool hebben we een passend aanbod van originele workshops. Deze leukste workshop activiteiten verschillen per school en per doelgroep. Bij Speciaal Onderwijs vragen we hele andere vaardigheden van de kinderen dan op Regulier onderwijs of bijvoorbeeld een vrije school. We gaan altijd in gesprek met de leerkracht om de juiste workshops voor jullie basisschool te selecteren. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij hierin wel goed advies geven. Wellicht is een workshop Digitale Media wel iets voor jullie middenbouw? De workshop Stop Motion is ook altijd een groot succes! Workshops op locatie bij jullie op school zorgen er ook voor dat leerlingen in een voor hun veilige omgeving aan de slag gaan met de workshop activiteiten.

Workshop op school 2

Onderbouw workshops op locatie

Voor de onderbouw zijn andere workshop activiteiten geschikt dan voor de midden- en bovenbouw. Een leuke workshop voor de onderbouw is het Duurzaamheidslab. In deze creatieve school workshop gaan de leerlingen aan de slag allerlei materialen, zoals oud speelgoed, plastic afval en textiel! Deze kunst workshop kan 1x gegeven worden, maar we kunnen er ook een lessenserie van maken. Zo krijgen leerlingen meerdere momenten de kans om met de materialen aan de slag te gaan en is het niet alleen een kennismaking met maar ook een verdieping in het onderwerp. Grote Broer biedt dus een grote hoeveelheid verschillende kinderworkshops op locatie.

Workshopactiviteiten voor de middenbouw

Leerlingen uit de middenbouw vinden andere dingen interessant dan jongere leerlingen of de leerlingen die al in de bovenbouw zitten. Om deze leerlingen een goede workshop activiteit aan te kunnen bieden hebben we speciale workshops ontwikkeld voor deze doelgroepen. Voor de middenbouw bieden we bijvoorbeeld workshops Nieuwe Media op school aan. Zo kunnen leerlingen kennis maken met Virtual Reality en Augmented Reality. Dit zijn terreinen waar de groepsleerkracht vaak minder vanaf weet of de middelen niet heeft om hiermee les te geven. Door onze workshop activiteiten aan te bieden op scholen kunnen de leerlingen toch met deze nieuwe technieken aan de slag.

Bovenbouw workshops op scholen

De oudste leerlingen op school, die uit de bovenbouw, wil je zo goed mogelijk klaarstomen voor het vervolgonderwijs. Hier doen wij graag aan mee door ze originele workshop activiteiten aan te bieden. Een workshop Vloggen op school is daar een goed voorbeeld van. Tijdens deze creatieve activiteit gaan ze aan de slag met nieuwe technieken en met het presenteren van zichzelf. Deze vaardigheden zijn ook belangrijk voor op de middelbare school. Vloggen spreekt de leerlingen aan omdat ze het herkennen uit hun eigen belevingswereld. Wie kijkt er tegenwoordig niet naar Enzo Knol? Haal extra kennis in huis door workshops voor scholen te organiseren met Grote Broer!

Grotere betrokkenheid via workshop activiteiten

Het organiseren van een school workshop is een effectieve benadering om leerlingen actief en enthousiast te houden over hun onderwijs. Als docent zou je kunnen denken aan het implementeren van creatieve activiteiten voor de basisschool, zoals kunstgerichte sessies die de creatieve geest van je leerlingen aanmoedigen. Ook kan het introduceren van cultuureducatie in het basisonderwijs en kunsteducatie op de basisschool hun inzicht in en waardering voor de wereld rondom hen aanzienlijk vergroten. Het regelen van groepsvormende activiteiten in het basisonderwijs kan essentieel zijn om solidariteit en communicatievaardigheden bij je leerlingen te bevorderen. Als laatste, overweeg het toevoegen van muziek in de klas. Een muzikale workshops is een plezierige en ontspannende manier om de schooldag te starten of te beëindigen. Al deze facetten kunnen samen een levendige en leerrijke omgeving creëren voor je leerlingen.

Dagproject voor de hele school

Soms is één workshop simpelweg niet voldoende. Hebben jullie behoefte aan een hele dag vol culturele activiteiten voor de hele school? Niet alleen workshops, maar ook nog eens een spetterende voorstelling? Dan zijn onze dagprojecten precies wat je zoekt. We hebben van verschillende disciplines ook dagprojecten gemaakt. Een hele leuke hiervan is bijvoorbeeld het theaterdagproject Hotel Heerlijk.

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen onze kinder workshops voor het onderwijs hebben ervaren? Bekijk dan hier onze reviews op Facebook.