KBW - Gr. 1/2 - Zelf verf maken

Leerlingen ontdekken hun creativiteit in de eigenwijze workshop Zelf verf maken! Van huis-tuin-en-keuken-ingrediënten maken ze hun eigen verf om er vervolgens op los te experimenteren. De leerlingen leren over de eigenschappen van verf door een fantasierijk landschap te schilderen. In het kader van de Kinderboekenweek ervaren leerlingen hoe magie kan ontstaan vanuit het niets. Let op, eigenwijze kinderen zijn toegestaan!

Opbouw workshop Kijkje bij de buren

Leerlingen maken zelf verf van alledaagse materialen en gaan vervolgens aan de slag met schilderen. De workshop begint met een kringgesprek over het maken van kunst en de magie van verf. Daarna gaan de handen uit de mouwen en maken de leerlingen hun eigen verf in verschillende kleuren. Op een blanco canvas experimenteren ze met hun eigen verf en werken aan een heus schilderij. In tweetallen mogen ze elkaars kunstwerken bekijken en alles vertellen wat ze zien. Zo ervaren de leerlingen hoe zij zelf, vanuit het niets, iets vanuit hun fantasie hebben laten ontstaan.

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: De Koning en Niets – Olivier Tallec

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. De tafels zijn afgeplakt/beschermd tegen verf. In het lokaal is een smart- of digibord aanwezig. Verder regel je als school voldoende wit A4-papier, wegwerp bakjes en/of bekers, kwasten en schorten voor elke leerlingen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 1/2 - Zelf verf maken