Workshop 3D-Printerpen Tekenen

In deze workshop komen nieuwe technieke en 3D beeldende kunsten samen! Tijdens de workshop 3D Printerpen Tekenen verkennen leerlingen de wereld en de mogelijkheden van 3D printen. De leerlingen ontdekken hoe je van een een platte tekening naar een 3D creatie gaat. Met de 3D-printerpen maken ze creaties, zoals zonnebrillen, sieraden, gebouwen of voertuigen. Alles kan!

Kunst en Techniek is steeds meer met elkaar verbonden, onder andere met de 3D printerpen techniek. Bekijk vooral ook eens het werk van Jochen Lange, hij gebruikt dit veel in zijn autonoom werk!

Opbouw workshop 3D-Printerpen Tekenen

De workshop begint met een korte introductie over de 3D print techniek en alle mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is de 3D-printerpen. Met deze pen kunnen driedimensionale figuren getekend worden, bijvoorbeeld dieren, auto’s, maar ook brillen. Allereerst maken de leerlingen een ontwerp op papier, een platte tekening dus. Daarna gaan de leerlingen het ontwerp uitwerken tot een 3D figuur, zelf getekend met de 3D-printerpen. Het resultaat? Een klaslokaal vol gave 3D creaties!

Geïnteresseerd in kunst en techniek, maar is 3D printerpen niets voor jou? Bekijk dan onze procesgerichte techlabs. Zoals het fotografie techlab!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren 3D objecten te ontwerpen en te ontwikkelen.
  • Leerlingen leren een verbinding te maken tussen kunst en techniek.
  • Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over de mogelijkheden van de 3D pen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 55 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met tafels, voldoende stroompunten en vijf verlengsnoeren die verspreid zijn door de ruimte. Het lokaal moet goed te ventileren zijn. Verder moet er een smart- of digiboard aanwezig zijn en toegang tot internet. Ook is er genoeg wit A4 papier nodig.

Meer informatie aanvragen