Workshop Cartoontekenen

Verwerk je verhaal of grapje in een tekening

In deze workshop ontdekken leerlingen dat iedereen een pakkende cartoon kan maken. Succes gegarandeerd!

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat maakt een tekening of plaatje tot een cartoon?

Beginnen

De leerlingen oefenen met de basis van cartoontekenen.

Doen

De leerlingen bedenken en tekenen een eigen cartoon.

Delen

Alle cartoons worden tentoongesteld en door iedereen bewonderd!

Duik met je leerlingen in de creatieve wereld van de cartoon.

Tijdens de workshop Cartoontekenen nemen we leerlingen stap voor stap mee in de wereld van cartoons. Ze leren hoe ze in een tekening een grap of boodschap kunnen verwerken, hoe vertel je een verhaal door middel van beeld? Een professionele kunst docent gaat met de leerlingen aan de slag en zorgt ervoor dat elke leerling een origineel perspectief ontwikkelt voor een eigen stijl. Aan het einde van deze beeldende kunst workshop hangt er een lokaal vol met allemaal zelfgemaakte cartoontekeningen.

Opbouw workshop Cartoontekenen

Allereerst krijgen de leerlingen uitleg over de basis ingrediënten van een cartoon, zoals de manier van tekenen en het gebruik van tekst. Maar ook de boodschap die je in een cartoon kunt verwerken komt aan de orde. Aan de hand van voorbeelden vertelt de workshopdocent op welke manieren er getekend kan worden, hoe de grap of boodschap bedacht wordt en welke technieken er zijn om de boodschap kracht bij te zetten. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag. Het resultaat? Een klas vol eigen cartoons!

Uit ervaring merken we dat de workshop cartoontekenen veel succeservaringen oplevert: het gaat niet om wie het meest realistisch tekent, of het beste verhaal bedenkt. Het gaat over het totaal plaatje, van beeld, achterliggende gedachten en vormgeving. Zoek je iets in hetzelfde straatje? Kijk dan ook eens naar onze andere beeldende kunst workshops, zoals de workshop illustratie!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren kijken naar humor en zullen zelf grappen bedenken.
  • Leerlingen kijken kritisch naar wat grappig is en waarom dat grappig is. Ze leren een grap op te bouwen. Is iemand sterk in taal dan kan diegene zich vooral op een taalgrap storten, kan iemand juist goed tekenen dan leeft diegene zich uit op de tekening.
  • Leerlingen leren wat de grenzen zijn van een grap, wanneer gaat iemand te ver?
  • Leerlingen leren een boodschap te communiceren zonder tekst.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 15 euro per ronde.

Benodigdheden

Er is een ruim lokaal nodig met tafels en stoelen. Er moet een digibord met geluid en computer aanwezig zijn voor het tonen van voorbeelden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Cartoontekenen