Workshop Handlettering

Aan de slag met vorm en typografie

Letters kunnen kunst zijn: dat ontdekken leerlingen tijdens de workshop Handlettering.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een introductie over handlettering.

Beginnen

De leerlingen denken na over wat zij willen uitdrukken.

Doen

De leerlingen maken een eigen ‘typografisch kunstwerk’.

Delen

De resultaten worden tentoongesteld en door iedereen bewonderd.

Je leerlingen maken kennis met een verrassende kant van beeldende kunst.

In een tijd waarin typen aan de orde van de dag is, maakt de beeldende kunst van typografie haar comeback. We schrijven niet meer zo vaak met de hand, maar nu gaan we er juist veel aandacht aan besteden. Tijdens de workshop Handlettering leren de leerlingen de kunst van lettervormen tekenen en gebruiken. Ze ontdekken onder andere de waarde van (mooi) geschreven schrift. Ook leren ze welke functies verschillende lettervormen hebben. Op deze manier ontdekken de leerlingen typografie!

Opbouw workshop Handlettering

Deze beeldende kunst workshop start met een korte klassikale introductie. Hierna gaat de workshopdocent met de leerlingen in gesprek over verschillende vormen en typen van handlettering. Want wat weten de leerlingen al over typografie? En hebben ze misschien zelf al eens aan handlettering gedaan?

In de workshop gaan leerlingen zelf betekenis geven aan letters, zoals een emotie of gevoel. Daarbij gebruiken ze nieuwe lettervormen en maken ze een mooie boodschap! Het leuke aan handlettering is dat het regulier schrijven is in combinatie met beeldende kunst, waardoor het zowel bekende als onbekende kenmerken heeft voor de leerlingen. Het eindresultaat van deze handlettering workshop? Een klaslokaal vol inspirerende typografie kunstwerken!

Geïnteresseerd in een andere beeldende kunst workshop? Bekijk ook eens onze workshop camouflage grime!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de waarde in te zien van geschreven schrift.
  • Leerlingen leren welke functies verschillende lettervormen hebben.
  • Leerlingen leren betekenis te geven aan lettertypes.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 15 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Handlettering