Workshop Handlettering

In een tijd waarin typen aan de orde van de dag is, maakt Handlettering haar comeback. Tijdens de workshop Handlettering leren de leerlingen de kunst van lettervormen tekenen en gebruiken. Ze ontdekken onder andere de waarde van (mooi) geschreven schrift. Ook leren ze welke functies verschillende lettervormen hebben. Op deze manier ontdekken de leerlingen typografie!

Opbouw workshop Handlettering

De workshop start met een korte klassikale introductie. Hierna gaat de workshopdocent met de leerlingen in gesprek over verschillende vormen en typen van handlettering. Want wat weten de leerlingen al over typografie? En hebben ze misschien zelf al eens aan handlettering gedaan? In de workshop gaan leerlingen zelf betekenis geven aan letters, zoals een emotie of gevoel. Daarbij gebruiken ze nieuwe lettervormen en maken ze een mooie boodschap! Het eindresultaat? Een klaslokaal vol inspirerende handlettering kunstwerken!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen leren de waarde in te zien van geschreven schrift.
 • Leerlingen leren welke functies verschillende lettervormen hebben.
 • Leerlingen leren betekenis te geven aan lettertypes.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 25 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.