Workshop Illustratie

Niet denken maar dóen: iedereen kan illustreren!

Tijdens deze workshop ontdekken leerlingen de kracht van illustratie en werken met diverse materialen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is de functie van illustratie, en welke voorbeelden zijn er?

Beginnen

De leerlingen krijgen leuke en verrassende schetsopdrachten.

Doen

De leerlingen werken eigen schetsen uit tot een illustratie.

Delen

Alle illustraties worden tentoongesteld en bewonderd!

Je leerlingen krijgen veel creatieve vrijheid in deze leuke workshop.

Onze hele samenleving is geïllustreerd: van verkeersborden tot Superman. Overal kom je verschillende soorten illustraties tegen, let er maar eens op! Tijdens de workshop Illustratie maken de leerlingen hun eigen illustraties met bijvoorbeeld verf, potlood, ecoline, krijt, papier en recyclematerialen. Door middel van de uitdagende opdrachten zullen de leerlingen zichzelf en elkaar versteld doen staan. De workshop Illustratie begeleid leerlingen zo naar een tof eindresultaat met daarbinnen nog enorm veel keuzevrijheid!

Opbouw workshop Illustratie

De workshop Illustratie start met een uitleg over het verband tussen beeld en tekst en de verschillende functies van illustratie. De workshopdocent laat hierbij voorbeelden zien van bekende en minder bekende illustraties, deze worden gezamelijk besproken. Vervolgens mogen de leerlingen zelf aan de slag. Aan de hand van allerlei leuke en inspirerende opdrachten maken ze verschillende schetsen. De opdrachten binnen deze illustratie workshop zijn uiteenlopend, de leerlingen gaan bijvoorbeeld krabbels van degene naast hen verder uitwerken en weer doorgeven. Ze werken hun schetsen uit met verschillende materialen tot illustraties. Tijdens deze workshop is het vooral een kwestie van niet te lang nadenken, maar doen! Hierdoor ontstaan de meest fantastische eindresultaten.

Geïnteresseerd in andere workshops rondom beeldende kunst? Zo hebben we ook de toffe workshops Cartoontekenen en 3D-printerpen tekenen!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat illustreren is en welke functie illustraties kunnen hebben.
  • Leerlingen ervaren de mogelijkheden van het werken met verschillende (teken)materialen.
  • Leerlingen maken kennis met technieken als kleurgebruik, typografie en vlakverdeling.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten zijn 15 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Illustratie