Workshop Illustratie

Onze hele samenleving is geïllustreerd: van verkeersborden tot Superman. Overal kom je verschillende soorten illustraties tegen. Tijdens de workshop Illustratie maken de leerlingen hun eigen illustraties met bijvoorbeeld verf, potlood, ecoline, krijt, papier en recyclematerialen. Door middel van de uitdagende opdrachten zullen de leerlingen zichzelf en elkaar versteld doen staan!

Opbouw workshop Illustratie

De workshop Illustratie start met een uitleg over het verband tussen beeld en tekst en de verschillende functies van illustratie. De workshopdocent laat hierbij voorbeelden zien van bekende en onbekende illustraties. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag. Aan de hand van allerlei leuke opdrachten maken ze verschillende schetsen. Ze gaan bijvoorbeeld krabbels van degene naast hen verder uitwerken en weer doorgeven. De leerlingen werken hun schetsen uit met verschillende materialen tot illustraties. Tijdens deze workshop is het vooral een kwestie van niet te lang nadenken, maar doen! Hierdoor ontstaan de meest fantastische eindresultaten.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat illustreren is en welke functie illustraties kunnen hebben.
  • Leerlingen ervaren de mogelijkheden van het werken met verschillende (teken)materialen.
  • Leerlingen maken kennis met technieken als kleurgebruik, typografie en vlakverdeling.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 25 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

    Meer informatie aanvragen