Workshop Karaktergrime

Wanneer je op een podium staat met felle lichten op je hoofd vervagen je gezichtskenmerken. Lastig want bij het spelen van een personage en het uitdrukken van emoties is juist je gezichtsuitdrukking enorm belangrijk! Waar podiumlicht het gezicht van een artiest afvlakt, brengt (karakter) grime het weer tot leven! Grime zorgt ervoor dat artiesten kunnen stralen op het podium. Ook kan je met karaktergrime een acteur juist een heel ander gezicht geven. Ervaar tijdens deze workshop wat grime kan doen voor iemands gezicht. En ontdek op welke manier de gezichten van de leerlingen allemaal kunnen veranderen.

Opbouw workshop Karaktergrime

De workshop Karaktergrime start met een korte introductie waarin een aantal basis grimeertechnieken worden uitgelegd. Hierna gaan de leerlingen aan de slag met de grimeerset. De leerlingen werken in tweetallen, zodat ze elkaar kunnen grimeren. Ze kunnen tijdens de grime workshops met allerlei thema’s en onderwerpen werken, want we passen alles graag aan aan de wensen van de school. De leerlingen grimeren bijvoorbeeld sprookjes, strip of filmfiguren. Welke leerling ziet er straks uit als een enge heks met een dikke pukkel op zijn neus? En wie wordt als een mooie prinses gegrimeerd? Misschien zit er zelfs wel een Superman in de klas. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos! En wie weet eindig je zelf ook wel als iemand anders…

Naast de workshop karaktergrime hebben we nog twee grime workshops, camouflage grime én filmwonden grime.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren verschillende grimeertechnieken met verschillende materialen.
  • Leerlingen worden uitgedaagd hun creativiteit en verbeelding in te zetten.
  • Leerlingen leren binnen een thema een eigen grime ontwerp te maken en bij een andere leerling uit te voeren.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 35 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een wasbak met kraan aanwezig.

Meer informatie aanvragen