Workshop Monotype Design

Tegenwoordig zie je ze overal, leuke katoenen tasjes met een grappige tekst of een mooi design erop! Hoe cool zou het zijn om deze zelf te maken? Dat kan in deze workshops Monotype Design! De leerlingen bedrukken een katoenen shopper. Met de monotype druktechniek maken ze een eenmalig ontwerp waarmee ze de tas bedrukken. Het drukken van de ontwerpen gebeurt op school, zodat de shoppers direct mee naar huis kunnen nemen! Iedereen loopt het klaslokaal uit met een heus eigen ontworpen én gedrukte katoenen tasje!

Opbouw workshop Monotype Design

De focus van deze workshop ligt op design en de workshop begint dan ook met een leuke inleiding over design. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met een eigen ontwerp voor op een tas. Ze bedenken bijvoorbeeld een eigen logo of beelden een hobby uit met een symbool. Het thema van de shopper kan natuurlijk ook worden aangepast aan de thema’s die spelen op school. Bijvoorbeeld natuur, muziek, geschiedenis etc. Het tweede deel van de workshop is het drukken. De druktechniek van Monotype Design is niet lastig, maar wel heel leuk! Iedereen bedrukt een tasje en na de workshop mogen de leerlingen hun eigen ontworpen shopper mee naar huis nemen.

Opzoek naar een andere beeldende kunst workshop die niets met druktechnieken te maken heeft? Bekijk dan bijvoorbeeld eens onze workshop Textiel Collage.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met monotype als grafische techniek.
  • Leerlingen werken een eigen idee uit tot een uniek eindproduct.
  • Leerlingen leren over design, esthetiek en vormgeving.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een wasbak met kraan aanwezig.

Meer informatie aanvragen