Workshop Textiel Collage

Maak samen een groot textielkunstwerk

Een oud gordijn of t-shirt kan zomaar materiaal zijn in deze workshop, waarin leerlingen samen een collage van textiel maken.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding over textiel en kunst.

Beginnen

De leerlingen gaan aan de slag met het verzamelde textiel.

Doen

De leerlingen maken samen één of meerdere textielkunstwerken.

Delen

De textiel collage krijgt een plek in de klas of in de school!

Je leerlingen werken samen naar een uniek eindresultaat toe.

Maak met de hele klas een uniek kunstwerk: een textiel collage! De leerlingen zamelen van te voren (oud) textiel in. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld oude theedoeken of een versleten t-shirt. De leerlingen maken ook kennis met recycling, upcycling, duurzaamheid en vooral hoe zij dit kunnen inzetten bij het maken van kunst. 

Opbouw workshop Textiel Collage 

Allereerst start de workshop Textiel Collage met een introductie. De workshopdocent legt uit hoe men kleding maakt en wat er mee gebeurt als je het niet meer draagt. Het door de kinderen verzamelde textiel gaan we hergebruiken in een nieuwe versie van een oud kunstwerk. Aan de hand van schilderijen van bekende kunstenaars maken kinderen een kleurrijke textiel collage op een groot canvas. Na een korte kunstbeschouwing van het gekozen kunstwerk en de kunstenaar gaan de leerlingen vervolgens in groepjes aan de slag. Afhankelijk van de doelgroep maken de leerlingen meerdere kleine kunstwerken of een klassikaal kunstwerk. Het resultaat? Een indrukwekkend kunstwerk van textiel dat in school opgehangen kan worden. 

Recyclen en goed omgaan met afval is belangrijk! Meer weten hierover voor het basisonderwijs, bekijk dan deze website van Aan de Slag met Afval!

Een ander leuke workshop uit de beeldende kunst is wonden grime!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Er wordt inzicht verkregen in het belang van hergebruik.
  • Leerlingen leren de relevantie van recycling en hergebruiken oude kleding in een kleurrijke collage.
  • Leerlingen vergroten hun gevoel voor kleur en vorm.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal dient een smart- of digibord aanwezig te zijn. Verder regelt de school ingezameld textiel (oude kleding, theedoeken etc.), scharen en potloden en een afdekzeil tegen lijmvlekken. De leerlingen dragen bij voorkeur oude kleding en schoenen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Textiel Collage