Workshop Natuurverf maken

Iedereen heeft wel eens een tekening gemaakt met verf. Maar wat is verf eigenlijk? En wist je dat je het zelf kunt maken met natuurlijke ingrediënten? Bietjes bijvoorbeeld kun je niet alleen eten, je is ook de basis voor knalroze verf. In deze workshop natuurverf maken gaan de leerlingen eerst hun eigen verf maken en vervaardigen daarna een kleurrijk kunstwerk.

Opbouw workshop Zelf natuurverf maken

Deze workshop begint met een introductie. De workshopdocent legt de link tussen een moestuin en de natuurlijke elementen die je kunt gebruiken om verf te maken. Wat voor groenten, planten en bloemen groeien er in een moestuin? Welke kleuren kom je er allemaal tegen? Vervolgens krijgen de leerlingen uitleg over het zelf maken van natuurverf en gaan daarmee aan de slag. Zijn de verschillende kleuren verf klaar? Dan is het tijd voor de volgende stap! De leerlingen experimenteren met de zelfgemaakte verf en creëren hun eigen kunstwerk. De moestuin met al zijn kleuren vormt de inspiratiebron. Hoe leuk is het om bietjes te schilderen met verf gemaakt van… bietjes! Tijdens deze workshop zelf natuurverf maken staan de leerlingen dicht bij het thema Gi-Ga-Groen en gaan ze creatief aan de slag!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen ontdekken wat verf is en waar verf van gemaakt wordt.
 • De leerlingen ervaren dat het mogelijk is om met weinig ingrediënten zelf je verf te maken.
 • De leerlingen leren over de eigenschappen van de verf door te experimenteren met hun eigengemaakte verf.
 • De leerlingen krijgen inzicht in oude schildertechnieken van bijvoorbeeld Rembrandt.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • De materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. De tafels zijn afgeplakt/beschermd tegen verf. In het lokaal is een smart- of digibord aanwezig. Verder regel je als school voldoende wit A4-papier, wegwerp bakjes en/of bekers, kwasten en schorten voor elke leerlingen.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.